Pregled aplikacije: Popis 2011

Republički zavod za statistiku nedavno je omogućio svojim korisnicima da se sa podacima iz Popisa stanovništva održanog 2011. godine upoznaju lakše i brže putem Android aplikacije.

unnamedSvi podaci koje aplikacija nudi su podaci iz popisnih knjiga i podeljeni su u devet oblasti: nacionalna pripadnost, starost i pol, školska sprema, pismenost, veroispovest, kompjuterska pismenost, bračni status i ekonomska aktivnost.

Nalaze se u tabelama, a možete izabrati određenu kategoriju, na primer broj nezaposlenih lica po opštinama Republike Srbije.

Dostupna je i na engleskom jeziku, a postoji i mogućnost izbora veličine fonta. Aplikacija zahteva Android verziju 2.2 i novije, a veličina aplikacije iznosi 462 kilobajta.

„Želeli smo da podatke iz Popisa 2011. godine približimo pre svega mladoj populaciji, učenicima i studentima. Planiramo da i ubuduće objavljujemo podatke iz popisa na ovaj način. Detaljniji podaci se mogu besplatno preuzeti na našem sajtu www.popis2011.stat.rs“, rekla je za PC Press Ljiljana Đorđević, šef Odseka za sprovođenje popisa i GIS u Republičkom zavodu za statistiku.

Aplikaciju možete preuzeti preko zvaničnog sajta Zavoda na adresi http://webrzs.stat.gov.rs/WebSite/ ili preko Google Play prodavnice pod nazivom Popis 2011.
Od sredine jula, kada je objavljena, aplikaciju je instaliralo preko 5 000 korisnika.

Pročitajte i:  Ažuriranje Xbox kontrolera olakšava uparivanje i prebacivanje između uređaja

Jelena Đorđević

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,