PC Press - Telefoni, leto 2020

Preklopni e-ink eBook čitač

Kako stvari stoje, izgleda da će i tržište elektronskih čitača knjiga dobiti svoju prvu preklopnu varijantu. E INK Corporation je predstavila svoj novi prototip preklopnog eBook reader-a, Good E Reader, zasnovanog na e-ink tehnologiji. Ovaj prototip je unapređena verzija prvog prototipa predstavljenog u junu ove godine, a koji donosi neke interesantne novitete…

Veliki crno-beli ekran

Prednost ovog eBook reader-a je što ima veliki ekran, dijagonale čak 10.3 inča. Svi tasteri su postavljeni sa jedne strane, a ekran je u skladu sa trendovima na ovom tržištu, osvetljen i osetljiv na dodir. Osvetljenje je napravljeno na neuobičajen način – svetlo pada na ekran kada se gornji delovi uređaja dodatno preklope. Interesantno je da uređaj omogućava i pisanje po ekranu, što je veoma zgodna mogućnost za hvatanje beleški.

Pošto se radi o prototipu, sigurno će proći još dosta vremena pre nego što se uređaj nađe na tržištu. Ideja je odlična, pa bismo voleli da ga što pre vidimo u prodavnicama. Najveće prednosti su mu veliki ekran (za ovaj tip proizvoda) koji je idealan za čitanje, kao i to što može da se zatvori kao knjiga, ali i iskoristi kao priručni notes.

Pročitajte i:  Kobo Nia, novi e-book čitač u budžetskoj klasi

Naravno, postoje i stvari koje bi trebalo popraviti. Na prvom mestu, to je ogroman okvir oko ekrana, a trebalo bi i popraviti pozadinsko osvetljenje, kako bi ceo ekran bio jednako osvetljen.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.