Preko 225 miliona eSIM pametnih telefona ući će na tržište tokom 2020. godine

Kompanija ABI Research u svom istraživanju navodi kako će se na globalnom tržištu tokom ove godine naći 225 miliona uređaja s podrškom za eSIM. Takođe, očekuju da će sledeće godine doći do priliva novih telefona, čime će broj porasti i preko 225 miliona.

PCPress.rs Image

Tržište eSIM uređaja je postalo veoma popularno nakon što je Apple počeo da implementira ovu tehnologiju u svoje telefone s iPhone XR i iPhone XS modelima 2018. godine. Kompanija je takođe primetila da je izlaskom Samsung-ovih S20 modela, tržište eSIM telefona u velikom porastu. Samsung na tržištu trenutno ima Galaxy Fold, Galaxy S20 seriju te Galaxy Z Flip kao modele s podrškom za eSIM.

Šta je eSIM tehnologija?

eSIM-ovi su slični standardnim fizičkim SIM karticama koje imamo, ali su virtualne. U većini telefona na kojima se pojavljuju, zauzimaju drugo mesto za SIM karticu. Mnogi telefoni proizvedeni sa eSIM slotovima zamenjuju jedan od dva standardna SIM slota koji telefon obično ima. Još uvek ima mesta za prvu mikro ili mini SIM karticu.

Pročitajte i:  Apple će skenirati iPhone s ciljem pronalaženja slika seksualnog zlostavljanja dece

Embedded SIM, eSIM, razlikuje se zbog nedostatka fizičkog medijuma za skladištenje informacija koje bi tradicionalna SIM kartica imala. Korisnicima su vrlo praktične jer mogu da promene svog mobilnog operatera samo telefonskim pozivom za reprogramiranje eSIM-a u novu mrežu.

Izvor: CloudWedge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,