Preko 260 softveraša na jednom mestu!

Prva Quest for Quality DevOps and Testing konferencija, čiji je većinski sponzor kompanija Comtrade Digital Services, okupila je preko 260 učesnika – predstavnika 75 kompanija iz Adriatik regije, Nemačke, Austrije, Irske, Italije, Velike Britanije i SAD-a. Učesnici konferencije, koja je održana u CD klubu kongresnog centra Cankarev dom, imali su priliku da se upoznaju sa najnovijim trendova u testiranju softvera, primenom DevOps koncepta u razvoju softvera i tehnikama obezbeđivanja kvaliteta softvera. Quest for Quality konferencija nastala je sa ciljem formiranja regionalne zajednice testera, koja bi pokrenula inicijativu širenja znanja i proverenih industrijskih standarda.

img_6668mk

Dvodnevnom događaju (13.-14. oktobar 2016, Ljubljana, Slovenija) prisustvovali su brojni eminentni govornici iz Adriatik regije, DACH zemalja, Irske i Velike Britanije, među kojima su bili Colin O’ Brien, Head of QA & Change Control u kompaniji Ryanair Labs, Finn Lorbeer, Quality Acrobat u kompaniji Throughtworks i Aleksandar Ristić, Testing Consultant u Comtrade Digital Services. Oni su učesnicima preneli svoje iskustvo u ovoj oblasti, kao i očekivanja po pitanju daljeg razvoja.

img_6480mk“Životni ciklus projekta, odnosno period od začetka do realizacije i implementacije ideje, konstantno se skraćuje. U svetu koji je sve povezaniji, ovaj proces je takozvani mač sa dve oštrice. Firme koje na tržištu plasiraju proizvode ili usluge lošeg kvaliteta rizikuju da ti proizvodi i usluge, ili čak celokupan imidž kompanije, budu negativno percipirani. Zbog toga je neophodno da se kvalitet tehnoloških rešenja postavi visoko na listi poslovnih prioriteta. Comtrade Digital Services poseduje bogato iskustvo u radu na globalnim projektima, koje deli sa klijentima i partnerima u cilju širenja znanja i razvoja visokokvalitetnih tehnoloških rešenja. Kao regionalni lider, zalažemo se promociju ovih IT trendova na našim tržištima i aktivno zapošljavamo mlade talente, pružajući im prilike da rade na izazovnim projektima i sarađuju sa vodećim svetskim kompanijama,” poručio je Viktor Kovačević, generalni menadžer kompanije Comtrade Digital Services.

viktor-kovacevic-sa-konferencijeOkrugli sto sa kompanijama DLabs i Špica

Na okruglom stolu “How to ensure better quality of digital transformation projects”, Marku Javorniku, predstavniku kompanije Comtrade Digital Services, pridružili su se Jaka Levstek, generalni menadžer kompanije DLabs i Tone Stanovnik, generalni menadžer kompanije Špica. Pod vođstvom moderatora Dejana Ćusića, generalnog menadžera kompanije Comtrade Digital Services, učesnici su se pozabavili tematikom kvaliteta softvera u projektima digitalne transformacije.

img_6447mkNetworking event za zajednicu testera

Glavni cilj konferencije bio je da pruži uvid u oblast testiranja softvera, ali i da pokrene zajednicu testera. S tim u vezi, održan je networking event na kome su učesnici dobili priliku da razmene kontakte i iskustvo rada na projektima.

Fotografije sa konferencije možete da pogledate ovde.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,