Preko 500 hiljada Zoom naloga na Dark Web-u

Iako bi veža popularnost trebalo da bude prednost, Zoom se u poslednje vreme suočava sa nizom problema koji ugrožavaju privatnost korisnika. Tako se nedavno na Dark Web-u našlo preko pola miliona Zoom naloga, što ukazuje na to da će se kompanija i ubuduće suočavati sa ozbiljnim problemima.

PCPress.rs Image

Oprez!

Eksperti ipak ističu da do problema nije došlo zbog novih bezbednosnih propusta u okviru aplikacije, već se radi o tome da su napadači iskoristili podatke korisnika koji su prikupljeni tokom prethodnih napada. Oni podaci koji su i dalje funkcionisali u okviru aktivnih naloga završili su na online tržištu, a u nekim slučajevima su nuđeni i besplatno, da bi, kako tvrde upućeni, zainteresovani lakše mogli da dođu do naloga preko kojih bi sprovodili napade na online sastanke i časove, te takozvane „Zoom-bombing“ šale koje u poslednje vreme postaju sve popularnije.

PCPress.rs Image

Korisnicima se preporučuje da promene lozinke, te da ne koriste iste podatke za različite aplikacije, budući da se tako sprečava da jedan kompromitovan nalog ugrozi i sve ostale.

Pročitajte i:  Nelegalne stvari: Dark web trgovina i posledice

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: