TrendMicro

Premijera LG Electronics smart tehnologija za kućnu zabavu na ovogodišnjem CES-u

LG-CES-2011Smart tehnologije kompanije LG obećavaju potpuno nov doživljaj kućne zabave

LG Electronics (LG) predstavio je proizvode iz domena kućne zabave koje podržavaju smart tehnologije na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike CES 2011 u Las Vegasu, SAD.

Najznačajniji proizvod kompanije LG u oblasti smart uređaja LG Smart TV predstavljen na ovogodišnjem CES 2011 obuhvata najbolja tehnička rešenja televizije i povezivanja sa internetom uz izuzetno jednostavno korišćenje. Demonstracija “Point, Click, Control, Simply Smarter” mogućnosti LG Smart TV uređaja, LG Home Dashboard i Magic Motion Remote Control čine korišćenje bogatih LG Smart TV funkcija i sadržaja intuitivno i jednostavno.

Kao dodatak postojećim mogućnostima povezivanja putem USB i DLNA veze, LG nudi i Media Link opciju, dok Smart Share pruža korisnicima LG Smart TV-a slobodu da pristupe sadržaju sa svojih računara pristupajući im direktno sa svog TV uređaja. Osim što pruža korisnicima da sa lakoćom gledaju sadržaj na velikom TV ekranu, Media Link takođe simultalno pruža informacije o sadržaju koji prikazuje, uključujući recenzije filmova, profile glumaca i ocene gledaoca.

Predstavljen na CES 2011 LG Smart TV Upgrader ST600, omogući će korisnicima sve Smart TV funkcije postojećim televizorima povezivanjem putem HDMI veze. Na osnovu sadržaja koji obezbeđuju lokalni provajderi a koji su prilagođeni različitim ukusima ljudi širom sveta, LG SMART TV pruža sadržaj vrhunskog kvaliteta. Kao dodatak, velika baza TV aplikacija ponudiće usluge od obrazovanja do igara. LG Smart TV će biti dostupan u mnogim modelima LG televizora, uključujući LG Smart televizore sa Nano Full LED tehnologijom kao i LG Smart Plasma 3D televizore.

Pročitajte i:  ASUS Zenbook Pro 16X OLED - Uzeti najbolje od svih

Kompanija LG predstavila je i LW6500, novi LG Cinema 3D TV koji čini da 3D prikaz slike bude neprikosnoveno jasan koristeći 3D tehnologiju i polarizovane 3D naočare, veoma slične onima u 3D bioskopima. Koristeći LG Film-type Patterned Retader (FRP) televizori će pružati vrhunski prikaz 3D slike bez zamućenja i treperenja, sa širokim uglom gledanja. LW6500 se isporučuje sa udobnim i pristupačnim 3D naočarima koje ne sadrže elektronske komponente i iz tog razloga neće im biti potrebno punjenje baterija. Uz televizore, kompanija LG takođe nudi i svoje 3D Blu-ray kućne bioskope, 3D Blu-ray plejere, 3D monitore, 3D laptopove i 3D projektore koji pružaju savršen 3D doživaljaj za svaku priliku.

Predstavljen je i Muti Vision Plasma ekran dijagonale 180 inča, koji se sastoji iz devet ekrana sa mogućnošću proširenja i stvaranjem sve većih ekrana. Ultra takne ivice uvode gledaoca u izazovno 3D iskustvo sa veoma jasnim prikazom slike. Na sajmu prikazan je i HX996TS, prvi Real 3D Sound Home Theater kompanije LG, kao i HB906SB, vrhunski 3D Blu-ray kućni bioskop, 3D mrežni Blu-ray plejer i D42P, 3d monitor besprekornog prikaza slike.

Pročitajte i:  ASUS Zenbook 17 Fold - Savitljivo je u modi!

Kao vrhunac kućne zabave u budućnosti kompanja LG predstavlja revolucionarni OLED (Organic Light Emiting Diode) televizor. Uključujući 3D model dijagonale od 32 inča sa debljinom do 2.9 mm kao i EL9500 dijagonale 15 inča. Ključna karakteristika OLED televizora je osvetljenje televizora koje u ovom slučaju se generiše u okviru samog piksela, pri čemu nude neprevaziđenu jasnoću i dubinu boja.

Kompanija LG premijerno je predstavila Pen Touch Plasma televizor PV550, koji pruža korisnicima da lako i brzo pišu, crtaju i prilagođavaju sadržaj direktno na ekranu televizora. PV550 predstavlja istinski interaktivano iskustvno, nudeći gledaocima šansu da budu aktivno uključeni u zabavu. Kolekcija plazma televizora takođe uključuje i PZ950, televizor koji nudi superioran prikaz 3D slike i LG Smart TV funkcije.

U svoj spektar Blu-ray uređaja kompanija LG je uvrstila i LG BD690, 3D mrežni plejer, savršeni HDTV dodatak koji podržava kako 2D tako i 3D prikaz slike, a uz to poseduje i integrisanu multimedijalnu bazu. Takodje je predstavljen i model LG BP610 kojeg odlikuje kompaktan dizajn, povezivanje sa internetom i HDMI konekcija.

Pročitajte i:  Honda i LG otvaraju fabriku baterija u Ohaju

Kompanija LG je takođe predstavila i HW300T, najvoniji mikro LED projektor. Uz kristalno jasan prikaz slike, HW300T poseduje i brojne opcije kao što su povezivanje putem mreže, ATSC tjuner, bežično DLNA povezivanje, što pruža korisnicima pristup širokom spektru zabavnih opcija.

Kao zaključak za ovogodišnje predstavljanje uređaja iz domena kućne zabave kompanija LG predstavlja i svoj najnoviji Super Led monitor, E2290V, sa samo 7.2mm debljine, što ga čini najtanjim monitorom ikad proizvedenim od stanje kompanije LG. Takođe premijerno prikazan na CES 2011 monitor E2381V, sa LG Super Plus rezolucijom, koji slike loše rezolucije transformiše u jasne živopisne slike visokog kvaliteta. Kombinacijom IPS i LED tehnologije, IPS6 monitor pruža širi ugao gledanja u odnosu na standardne LED monitore koristeći manje električne energije dok nude superiorniji kvalitet prikaza slike.

Više informacija i fotografija uređaja možete pronaći u online verziji saopštenja za medije na www.lgnewsroom.com/CES2011.

LG Electronics

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,