Premijerka podržala xCEEd konferenciju

Konferencija xCEEd, koja je sa velikim uspehom prvi put pokrenuta 2017. godine, održaće se ponovo 22. i 23. maja 2018. u hotelu Metropol u Beogradu.

PCPress.rs Image

Prvobitna ideja bila je da xCEEd pokaže da je Srbija tržište koje ima potencijal da podnese i iznese tranziciju u finansijskoj tehnologiji, pa je, nakon uspeha na prvoj konferenciji, Beograd ponovo izabran za mesto održavanja. Sjajna lista stručnjaka koji su se prošle godine obratili publici učinila je da prva konferencija ostvari veliku posećenost, te privuče pažnju šire javnosti, pa je još tada njen značaj prepoznala i tadašnja ministarka, a današnja predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić. “Čast nam je što će prva osoba Vlade Republike Srbije nakon velikog uspeha prve konferencije otvoriti konferenciju xCEEd 2018, i što prepoznaje potencijal i važnost pozicioniranja Srbije kao zemlje ključne za razvoj finansijske tehnologije u ovom delu Evrope,” rekao je Pavle Ljujić, direktor kompanije Paneleven, koja je jedan od organizatora konferencije.

Kompanija Paneleven ovogodišnju konferenciju organizuje u saradnji sa Evropskom komisijom, koja će u okviru događaja imati i sopstveni panel. Tako će Evropska komisija biti domaćin RegTech i Blockchain panela, zajedno sa nacionalnim bankama iz regiona Centralne i Istočne Evrope (CEE) i Zapadnog Balkana, koje će komunicirati na temu njihove uloge na digitalnom finansijskom tržištu. Pored njih, Ministarstvo za spoljnu trgovinu (DIT) Velike Britanije i britanska Privredna komora za inovativne platne sisteme (EPA) planiraju da dovedu neke od najuticajnijih svetskih finansijskih giganata i kreatora promena na globalnom finansijskom tržištu.

Pročitajte i:  Čovek koji je prerano prodao kriptovalute

PCPress.rs Image

Na ovogodišnjoj konferenciji svoja iskustva i saznanja podeliće ključni inovatori i lideri u FinTech industriji iz 11 različitih zemalja. Ovo je i prvi događaj u svetu sa sopstvenom kriptovalutom –  xCEEdium  – koju će učesnici moći da koriste u okviru posebno dizajniranog Gift Shop-a. Pored toga, uz pomoć tehnologije proširene stvarnosti biće predstavljen i koncept “Filijala budućnosti,” koji će prikazati kako bi finansijske transakcije trebalo da izgledaju u budućnosti.

Među predavačima na konferenciji naći će se i stručnjaci poput Džona Berghauta, šefa digitala u poslovnoj banci Barkliz, Ane Kuzmine, zamenice direktora prodaje u Jandeksu, Alberta Soranca, direktora sistemskog razvoja u Lojds Benkingu, Pola Rajzerboroa, direktora prodaje u Metro banci, te mnogi drugi eksperti koji imaju dugogodišnje iskustvo u sticanju, ali i prenošenju znanja, a na ovogodišnjoj konferenciji govoriće se o temama poput načina na koji finansijske tehnologije oblikuju bankarstvo današnjice, te o tome kako bi mogle da izgledaju banke budućnosti. Kao važna tema ističe se i panel koji se bavi milenijalcima, te načinima na koje bi kompanije trebalo da se obraćaju ovoj grupi.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,