ePlaneta

Premijerno predstavljena nova Honda CIVIC u Beogradu

Legendarni, kompaktni automobil Honda CIVIC 11. generacije premijerno je predstavljan domaćoj publici u svom novom izdanju koje kombinuje snažne performanse, visoku efikasnost i sofisticiranu udobnost.PCPress.rs ImageNovi dizajn donosi elegantnu notu i sportsku siluetu koja je postignuta spuštanjem linije haube za 25mm u odnosu na prethodnu generaciju, dok je staklena površina povećana radi bolje preglednosti. U poređenju sa prethodnim generacijama CIVIC-a, osnova A-stuba je pomerena i poravnata sa središtem prednjih točkova, što automobilu daje uravnoteženiju proporciju u profilu. Najviša tačka krova pomerena je napred (u odnosu na prethodni model) sa blagim nagibom ka vratima prtljažnika, što pruža elegantniji dojam.

PCPress.rs Image

Uprkos novom estetskom pristupu, Honda ostaje dosledna praktičnosti i usredsređena na potrebe vozača, pa je tako unutrašnjost udobnija i prostranija, a nova proizvodna tehnologija smanjila je težinu CIVIC-a za 20%. Horizontalna kontrolna tabla naglašava širinu i komfor enterijera, uz visokokvalitetne materijale koji su korišćeni prilikom proizvodnje unutrašnjih elemenata.

PCPress.rs Image
Raško Vrcibradić, direktor Honda Srbija

Potpuno novi CIVIC nudi intuitivan infotejment sistem koji je kompatibilan sa Apple CarPlay i Android sistemom i omogućava kontinuiranu povezanost putnika tokom vožnje. Kako bi se dodatno unapredilo iskustvo putnika, Elegance i Sport paket opreme sadrže osam, a Advance 12 premijum BOSE zvučnika. Hondina dokazana e:HEV tehnologija pogonskog sklopa nudi se kao standard i podrazumeva korišćenje nove 72-ćelijske litijum-jonske baterije i dva kompaktna, moćna električna motora koji su upareni sa novorazvijenim 2.0-litarskim motorom sa direktnim ubrizgavanjem (Atkinsonov ciklus).

Pročitajte i:  Delta Auto grupa otvorila moto sezonu i premijerno predstavila BMW CE02

PCPress.rs Image

Kombinovanjem, pogonski agregat isporučuje maksimalnu snagu motora od 135kW i 315Nm obrtnog momenta. Novi Honda CIVIC ima četiri režima vožnje: Eco, Normal, Sport i Individual koje vozač prilagođava po potrebi. Ovaj automobil ima zadatak da postigne emisiju CO2 nižu od 110g/km što je manje od 5l/100km na WLTP testiranju. Honda CIVIC poslednje generacije ima posebno dizajniranu  strukturu  rama za  prednja sedišta, pružajući tako veću udobnost putnicima.

PCPress.rs Image

Uz ovaj model dolazi i napredni SENSING paket bezbednosnih funkcija kojima se postiže sigurnija vožnja. Nova prednja kamera i pregled od 100°, kao i usavršena tehnologija prepoznavanja, uvećavaju kapacitet CIVIC-a da identifikuje pešake, linije na putu, kao i druge učenike u saobraćaju. Po prvi put, potpuno novi CIVIC je opremljen je sonarnim senzorima (četiri napred i četiri pozadi), a bezbednost putnika je izvesnija uz unapređeni kočioni sistem za ublažavanje posledica od sudara, asistenciju za održavanje vožnje u traci, kontrolu kočenja pri manjim brzinama, informacije o mrtvom uglu, nadzoru unakrsnog saobraćaja i drugo.

PCPress.rs Image

Kombinacijom prefinjenog i besprekornog dizajna eksterijera, prozračnog enterijera i naprednog sistema bezbednosti vozača, potpuno novi Honda CIVIC predstavlja savršen spoj ekonomičnosti i zavidnih performansi, što ga čini najefikasnijim i najbezbednijim CIVIC modelom do sada. Nova Honda CIVIC 11. generacije na srpskom tržištu dostupna je po početnoj ceni od 35.490€.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,