PC Press Hosting 2020

Premijum funkcije Google Meet-a besplatne do 30. septembra

Google produžava vremenski period do kada će njegove premijum funkcije za video chat biti dostupne školama i drugim organizacijama. Preimenovani softver kompanije Google Meet kompanije sada će biti otvoren za sve korisnike G Suite-a do 30. septembra.

Kompanija je ranije najavila da će premijum funkcije za Meet biti dostupne svim korisnicima G Suite i G Suite for Education do 1. jula. Premijum karakteristike uključuju mogućnost do 250 učesnika da se pridruže pozivu, live strim podršku za do 100.000 gledalaca i mogućnost snimanja i čuvanja poziva.

Dva miliona novih korisnika dnevno

Od tada kompanija kaže da svakodnevno dobija do dva miliona novih korisnika Meet-a, sa više od 100 miliona učenika i nastavnika koji koriste Google Classroom, paket obrazovnih alata, koji uključuje Google Meet.

Google-ovo proširenje dolazi u trenutku kada se rivalski Zoom suočava sa sve većim nadzorom svojih bezbednosnih praksi. Neke su kompanije od tada zabranile softver, kao i mnoge školske ustanove. Produžavanjem vremena u kojem su njegove premijum karakteristike široko dostupne moglo bi da pomognu Google-u da podriva Zoom-ovu popularnost.

Pročitajte i:  Google Meet stiže na Gmail

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Vertiv

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.