TrendMicro

Prenos brojeva u fiksnoj mreži od 1. aprila

Korisnici fiksne telefonije u Srbiji 1. aprila dobijaju mogućnost prelaska iz jedne mreže u drugu uz mogućnost zadržavanja svog broja fiksnog telefona.

plenty.rU ponedeljak, 3. marta u prostorijama RATEL-a, potpisan je Protokol o implementaciji Pravilnika o prenosivosti broja u javnim telefonskim mrežama na fiksnoj lokaciji, a korisnici će od aprila moći da koriste ovu mogućnost.

Cilj potpisivanja ovog akta je međusobno usaglašavanje procedura u vezi sa administrativnim pitanjima koja se mogu javiti u postupku prenosa broja.

Protokol su potpisali direktor Republičke agencija za elektronske komunikacije i predstavnici operatori koji pružaju usluge elektronskih komunikacija putem javnih fiksnih telefonskih mreža:

 •  Telekom Srbija a.d,
 •  Telenor d.o.o,
 •  Serbia Broadband – Srpske kablovske mreže d.o.o,
 •  IKOM d.o.o,
 • Invest Inženjering d.o.o,
 • Beogrid d.o.o,
 • Knight Development Support,
 • JET TV

Iz Ratela kažu da je od 3. do 21. februara uspešno je obavljeno testiranje komutaciono-signalizacione mreže između Telekoma Srbija i Telenora, SBB-a i Orion telekoma, a do kraja meseca se očekuje završetak testiranja sa ostalim operatorima i početak pružanja usluge prenosa broja u fiksnim mrežama.

Pročitajte i:  Ookla potvrdila – SBB internet ponovo najbrži

“Pozdravljamo odluku RATEL-a da od 1. aprila usluga prenosa broja u fiksnoj telefoniji bude u potpunosti omogućena. SBB već nudi fiksnu telefoniju u okviru svojih usluga. S obzirom da je naš cilj da korisnici na jednom mestu dobiju sve neophodne telekomunikacione usluge, te da smo dugo čekali na mogućnost prenosa broja u fiksnoj telefoniji, svim korisnicima koji žele da prenesu svoj fiksni broj u mrežu SBB-a, omogućićemo jednostavnu i brzu proceduru u vidu jednog koraka – podnošenje zahteva. Sve ostalo je na nama”, rekla je Dragica Pilipović Chaffey, generalna direktorka SBB-a.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

2 thoughts on “Prenos brojeva u fiksnoj mreži od 1. aprila

 • 1. April 2014. at 08:24
  Permalink

  Ako prenesem svoj fiksni tf. broj na mrežu SBB-a, zanima me kolika je mesećna pretplata i naravno pod uslovom da zadržavam svoj dosadašnji broj telefona kako se naglašava u obaveštenjima!
  Kirisnik sam već SBB kablovske mreže za TV, Internet i D-3 uslugu, ali do sada nisam želela da uzmem tf. priključak SBB-a, pošto ne želim da plaćam dve tf. pretplate za telefon!
  Zahvaljujem na odgovoru unapred, pozdrav Mirković Ankica!

 • 4. March 2014. at 12:37
  Permalink

  Pozdravljam. Konačno će Telekom dobiti konkurenciju. Ovo što sada naplaćuju za fiksnu telefonsku liniju je čist lopovluk. Za 500,00 dinara mesečne pretplate kod mobilnih operatera, kolika je sada kod Telekoma, kod većine operateras se dobija najmanje 100 minuta ka svim mrežama, 500 poruka i bar 1 gb interneta a kod Telekoma se ne dobija NIŠTA.
  Prvi put će se Telekom suočiti sa tržištem u ovom segmentu i mislim da neće dobro proći.

Comments are closed.