Prenos fiksnih brojeva – korak ka liberalizaciji tržišta

Prenosivost fiksnih brojeva jedan od poslednjih segmenata u procesu liberalizacije tržišta telekomunikacija u Srbiji, koja je zakonski zacrtana 2010.godine, rekao je državni sekretar u Ministarstvu untrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija, Stefan Lazarević.

PCPress_Stefan_Lazarevic_intervju.jpg
Photo: PC Press arhiva

“Srećom, išlo se brzo. Taj zakon je uveo režim opšteg ovlašćenja, rešio pitanja interkonekcije, efikasno upravljanje radio-frekvencijskim spektrom, tehnološku neutralnost, prenosivost fiksnog i mobilnog broja”, podsetio je.

Liberalizacija tržišta telekomunikacija je dobra, jer povećava broj operatera na tržištu, a to donosi mnogo veću konkurenciju što direktno utiče na veći kvalitet usluga, rekao je Lazarević.

“Na kraju, to znači veće zadovoljstvo korisnika. Mi, kao ministarstvo, značajnu pažnju usmeravamo ka zaštiti korisnika na tako rastućem tržištu”, rekao je Lazarević za Tanjug.

Danas, kako je dodao, nemamo konkurenciju pojedinačnih usluga, kao što je to nekada bio slučaj već na liberalizovanom tržištu imamo konkurenciju paketa usluga, a to je ono što pruža i donosi posebnu dinamiku na srpsko tržište.

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:

Tagovi: , ,