N Central domination

Preuzmite kontrolu nad poslovanjem

Primena najsavremenijih open source veb tehnologija u razvoju sveobuhvatnog rešenja za upravljanje poslovanjem i donošenje optimalnih poslovnih odluka. Predstavljamo F-leader web ERP sistem.

Kontrola

U savremenom poslovanju projektovanje i implementacija informacionih sistema koji prate poslovne procese u jednoj kompaniji predstavlja prilično kompleksan problem. Ovakvi informacioni sistemi obuhvataju veliki broj servisa, aplikacija, resursa i interakcija. Nove tehnologije i koncepti u oblasti IKT kao što su mobilnost, sveprisutnost tehnologija, pružanje servisa na zahtev i dr, dodatno su ubrzali potrebu za promenama i unapređenjem postojećih pristupa i rešenja za upravljanje poslovanjem.  F-leader je veb ERP rešenje razvijeno sa ciljem da omogući potpunu kontrolu svih segmenata poslovanja i pravovremeno donošenje optimalnih poslovnih odluka. Osnovni koncepti na kojima je izgrađen F-leader su modularnost, brzina i kratak period implementacije u okviru poslovnih sistema, bogat i savremen korisnički interfejs, kao i visok nivo podesivosti prema potrebama poslovnog sistema. U razvoju su korišćene najsavremenije open source veb tehnologije. F-leader je pre svega namenjen malim i srednjim preduzećima koja se bave proizvodnim, trgovinskim i uslužnim delatnostima, ali s obzirom na visok nivo fleksibilnosti rešenja, moguća je primena i u svim ostalim privrednim granama. F-leader obuhvata standardne core ERP module, kao i veći broj dodatnih modula.

Incijativa za razvoj F-leader rešenja potekla je od strane IT stručnjaka koji imaju dugogodišnje iskustvo u implementaciji svetski priznatih ERP rešenja, kao i od strane pojedinaca koji poseduju praktična znanja u realizaciji osnovnih segmenata poslovanja kao što su finasnije, proizvodnja, računovodstvo i sl. Osnovna ideja je bila da se razvije sveobuhvatno ERP rešenje koje kvalitetom i funkcionalnostima ne zaostaje za vodećim svetskim rešenjima.

U prethodnih nekoliko godina F-leader je implementiran u više od 30 poslovnih sistema u zemlji i inostranstvu. Da bi se koristilo ovo veb ERP rešenje,  dovoljan je veb pretraživač. F-leader je moguće koristiti kao deo kompanijskog intraneta, ali i kao softver koji se koristi na zahtev (Software as a service). U većim poslovnim sistemima F-leader se na jednostavan način može integrisati sa ostalim komponentama i servisima intraneta. Na taj način, omogućeno je upravljanje svim poslovnih informacijama na jednom mestu. Za manje poslovne sisteme, moguće je korsititi F-leader kao servis u cloud-u. U ovom slučaju, kompaniji nije potrebna bilo kakva hardverska ili softverska infrastruktura, a servisi i funkcionalnosti F-leader-a se koriste onda kada i koliko je potrebno. Ovaj način korišćenja omogućava veliku finansijsku uštedu. Posebna vrednost je višejezičnost rešenja, tako da je moguće jednostavno konfigurasiti jezik i lokalizovati rešenje. Dokaz za to je više uspešnih implementacija ovog rešenja u kompanijama iz Zapadne Evrope. Ova mogućnost da korisnički interfejs može da se koristi na više željenih jezika doprinela je da inostrani vlasnici privrednih društava u Srbiji lako mogu da vrše kontrolu na njihovom maternjem jeziku. U okviru F-leader rešenja moguće je instalirati i F-webshop i različite varijante B2B i B2C rešenja. Trebovanje robe putem Interneta kroz ova rešenja našlo je primenu kod gotovo svih korisnika F-leader veb ERP sistema. Za potrebe izveštavanja i analitike, razvijeni su servisi poslovne inteligencije, sa interaktivnim interfejsom.

Ember Fest 2104

U razvoju F-leader-a korišćene su najsavremenije tehnologije, dizajn rešenja prati najnovije trendove u veb dizajnu,  a arhitektura sistema je u skladu sa savremenim principima razvoja softvera. Da bi se omogućile visoke performanse rešenja u pogledu brzine rada, odziva na korisničke zahteve, generisanja izveštaja i sl. korišćen je JavaScript okvir Ember. Ovaj okvir je jedan od najpopularnijih JS okvira u razvoju veb aplikacija. Delovi sloja poslovne logike i korisničkog interfejsa F-leader-a su razvijeni primenom Ember okvira. Kompanija FSD, vlasnik F-leader rešenja je jedan od sponzora Ember Fest-a 2014. u Barseloni, konferencije posvećene razvoju Ember okvira.

Branko Mitrović

(Objavljeno u časopisu PC#210)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: