Top50 Glas publike

Prihodi kompanije Alphabet skočili 34% u prvom kvartalu

Alphabet je zabeležio nagli rast profita početkom 2021. godine. Google-ova matična kompanija prijavila je prihod od 55,3 milijarde dolara za prva tri meseca, što je skok od 34% u odnosu na isti period prošle godine. Takođe, kompanija je najavila otkup deonica od 50 milijardi dolara.

Prihodi kompanije Alphabet skočili 34% u prvom kvartalu.

Google odvojio velike budžete za digitalno oglašavanje

Google-ovo poslovanje u cloud-u, na koje se kompanija sve više oslanja kako bi poboljšala osnovni prihod od oglašavanja, smanjilo je svoje gubitke na 974 miliona dolara sa 1,7 milijardi dolara u istom kvartalu prošle godine. Prihod od cloud-a povećava se za 46% iz godine u godinu, i dostiže 4 milijarde dolara. Sa uvođenjem vakcinacije širom SAD-a i sve izvesnijim ponovnim otvaranjem zemlje, tehnološke kompanije čiji su radnici bili primorani da rade od kuće sada će možda promeniti svoje strategije. Ovonedeljna zarada biće veliki rani pokazatelj, jer će Facebook, Apple, Amazon, Microsoft i proizvođač čipova AMD biti spremni da izveštavaju o prihodima u narednom periodu.

Google je imao koristi od povećanja budžeta za digitalno oglašavanje i ulaganja u računarstvo u cloud-u. Iako potpuni povratak u život koji je bio pre pandemije i dalje nije očigledan, postoje razlozi zbog kojih bi tehnološki investitori trebalo da ostanu optimistični. Kompanije se spremaju da dozvole radnicima da i dalje rade na daljinu, što znači kontinuirano oslanjanje na uređaje i usluge. Neke od novina koje su se dogodile tokom prošle godine, poput više digitalnih sastanaka ili poseta virtuelnih lekara, verovatno će se zadržati i u narednom periodu.

Pročitajte i:  Hedge Fund TCI poziva Alphabet da smanji troškove

Izvor: CNN

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: