Ikotek

Prijatelj svake kancelarije – OKI MC8XX štampač

U ponudi multifunkcionalnih štampača, serija MC8XX predstavlja vrh OKI ponude u A3 segmentu. Pored standardnih mogućnosti štampe, ovi kolor A3 uređaji nude i dodatne funkcije kopiranja, skeniranja i faks linije, koje su neophodne u poslovnim uslovima manjih ili srednjih preduzeća. Jedna od bitnih karakteristika multifunkcionalnih štampača iz serije MC8XX jesu kompaktne dimenzije od samo 563×600×700 milimetara, bez obzira na model uređaja.

PCPress.rs ImageTo omogućava lako pozicioniranje u radnom okruženju koje iziskuje maksimalnu iskorišćenost prostora, što nije uvek karakteristično za kvalitetne A3 štampače. Obično su A3 modeli koji nude „baner“ mod štampe znatno veći, ali je OKI uspeo da sve ovo upakuje u navedene dimenzije. Uz LAN i opciono Wi‑Fi mrežno povezivanje, nije neophodno da se bude stalno oko uređaja kada je potrebno nešto obaviti. Oba MC8XX modela podržavaju Google CloudPrint 2.0 i Apple AirPrint, a tu je i OKI Mobile Print aplikacija koja nakon instalacije na mobilni uređaj nudi mnogo detaljnija podešavanja sadržaja i forme u kojoj treba da se štampa. Tu je OKI smart Extendable Platform (sXP), otvorena softverska platforma koja nudi dodatne mogućnosti kontrole uređaja i pojednostavljuje proces obrade dokumenata koji se štampaju. Kao bonus, postoji i opcija za korišćenje dodatnog softvera za upravljanje dokumentima (Abbyy Fine Reader i Sendys Explorer).

Pročitajte i:  Microsoft prekida podršku za printer drajvere "trećih proizvođača"

Kada je neophodna direktna kontrola i pristup uređaju, MC8XX modeli imaju kolor ekran osetljiv na dodir dijagonale 7“, kao i set tastera za direktan pristup često korišćenim funkcijama. Za odličan odnos brzine i kvaliteta štampe zaslužna je OKI LED tehnologija, a upravo brzina pravi razliku između dva modela iz MC8XX serije. MC853dn ima deklarisanu brzinu štampe od 23 strane u minutu (bez obzira na to da li se radi o mono ili kolor štampi), dok MC873dn nudi brzinu od 35 strana u minutu. Takođe, MC873dn prvu stranu izbacuje nešto brže nego model MC853dn, 10 naspram 14 sekundi.

U cilju da ovaj uređaj što bolje prilagodite potrebama vašeg poslovanja u kako pogledu obima i upravljanja štampom, tako i kada su u pitanju uslovi nabavke i eksploatacije uređaja, kompanija Original pruža mogućnost nabavke ovog modela uz posebne uslove putem IPLUS paketa. Na ovaj način bez dodatnih troškova dobijate softverski paket za potpunu kontrolu nad procesima i troškovima štampe. Stručni tim kompanije Original je tu da vam pomogne u proceni i odabiru optimalne kombinacije hardvera i softvera, implementaciji i da preuzme sve poslove održavanja instalirane opreme.

Pročitajte i:  Microsoft prekida podršku za printer drajvere "trećih proizvođača"

(Objavljeno u PC#255)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,