Prijavite se za konferenciju SEEDIG 2016

SEEDIG 2016 je regionalni internet skup o upravljanju Internetom u jugoistočnoj Evropi, koji se 22. aprila održava u Hotelu Metropol Palace u Beogradu. Domaćin ovog, drugog po redu godišnjeg skupa, je Fondacija “Registar nacionalnog internet domena Srbije” (RNIDS), a podršku su dale međunarodne internet organizacije EuroDIG, IGF, IGFSA, ICANN, ISOC i RIPE, zatim Savet Evrope i Evropska komisija, kao i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Direkcija za eUpravu, SOX i ISOC Serbia

SEEdig

Tema skupa je „Can we SEE Internet governance?“, a SEEDIG 2016 okupiće u Beogradu nekoliko stotina učesnika iz regiona Balkana i susednih zemalja. Cilj skupa je diskusija svih stejkholdera o upravljanju Internetom, a ne odlučivanje. Registracija za posetioce skupa je besplatna, otvorena je do 17. aprila i odvija se preko sajta www.seedig.net/registration.

Kao regionalna IGF (Internet Governance Forum) inicijativa za otvoreni i neformalni dijalog o upravljanju Internetom, SEEDIG (South Eastern European Dialogue on Internet Governance) je namenjen svim akterima iz jugoistočne Evrope, a okuplja pojedince i predstavnike vlada, međuvladinih organizacija, civilnog društva, privatnog sektora i tehničkih eksperata. Skup se održava pod pokroviteljstvom i u sklopu Evropskog dijaloga o upravljanju Internetom (EuroDIG), koji se održava u Briselu u junu.

Pročitajte i:  RNIDS: Kupovina preko Interneta – ključna karika korisničkog iskustva

Organizacioni odbor SEEDIG 2016 čine: Aida Mahmutović (BiH), Liana Galstjan (Jermenija), Ilija Bazljankov (Bugarska), Sorina Teleanu (Rumunija) i Dušan Stojičević (Srbija). Program skupa se kreira tako što članovi regionalne internet zajednice predlažu teme, na osnovu čega se biraju vođe sesija koji grade program i biraju goste. Jedan od vođa sesija je i Vojislav Rodić, predsednik Upravnog odbora RNIDS-a.

Više informacija naći ćete na adresi www.seedig.net

Izvor: RNIDS

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,