BIZIT Seminar

Pripremite se za oglase u Microsoft Store

Microsoft ohrabruje programere da počnu da koriste Microsoft Store Ads, koji omogućavaju ljudima i kompanijama da povećaju plasman svojih aplikacija u Windows prodavnici. Kompanija piše u svom blogu da su oglasi „dizajnirani da pomognu programerima da razviju svoje poslovanje tako što će svoje aplikacije ili igre postaviti pravim kupcima u pravo vreme, i da inspirišu kupce Microsoft Store-a odličnim sadržajem“, ali slični sistemi za iOS i Android nisu uvek pružali najbolje iskustvo.

PCPress.rs Image

Oglasi u Microsoft Store-u su dugo čekali – kompanija je objavila da će početi da ih testira u maju 2022. i objavila je o njihovom objavljivanju na svom reklamnom blogu u januaru. Ali sada, objavljuje o njima na svom blogu za programere, govoreći programerima da mogu da koriste sistem za promovisanje pokretanja ili ažuriranja aplikacija. Prema njegovoj veb stranici, oglasi će se pojaviti „u aplikaciji Microsoft Store na Windows-u u okviru rezultata pretrage i na karticama Aplikacije i igre.

Sistem zvuči slično tome kako funkcionišu Apple-ov App Store i Google-ov Play Store, što nije iznenađenje – Microsoft-ov post govori o zamagljivanju linija između mobilnog i desktopa i pokušaju da se napravi „iskustvo distribucije aplikacija koje više liči na mobilni.

Pročitajte i:  Zašto ne bi trebalo da stavljate AirTag na ogrlicu svog psa

Apple je pogurao stvari još dalje postavljanjem oglasa na stvarne stranice aplikacija. Mesta su brzo popunjena potencijalno neugodnim oglasima; aplikacije za kockanje su promovisane ispod aplikacija namenjenih da vam pomognu da se oporavite od zavisnosti od kockanja ili aplikacija namenjenih deci, a aplikacije za sastanke su se pojavljivale ispod aplikacija namenjenih da sačuvaju odnose. Kompanija je na kraju pauzirala funkciju za određene kategorije oglasa ubrzo nakon što je pokrenuta.

Za sada se ne čini da će Microsoft ići tako daleko. Ali sada očigledno gura oglase u Microsoft Store-u i ima istoriju širenja istaknutosti oglasa u svojim proizvodima. To je urađeno sa mobilnom aplikacijom Outlook, eksperimentisano sa njima u File Explorer-u i stalno ih ugrađuje u sam Windows. Postoje i izveštaji da planira sistem koji će doneti oglase u besplatne Xbox igre.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *