BIZIT 2022

“Pristupačan” Apple telefon ipak će koštati 849 dolara?

Prezentovanje Apple iPhone modela za 2018. godinu se očekuje u sredu, a kompanija će predstaviti tri nova uređaja uključujući i pristupačniju varijantu. Ovaj telefon će imati ekran od 6.1 inča, bez 3D Touch-a, i samo jednu kameru. Prema Rod Hall-u, analitičru Goldman Sachs-a, cena uređaja će biti oko 849 dolara, a to je oko 150 dolara više nego što ostali predviđaju. Hall kaže da bi Apple mogao  cenu da spusti najjniže do 799 dolara.

PCPress.rs ImageIzvor: Forbes

Hall je drugi analitičar koji je predvideo ovu cenu za model koji su nazvali „iPhone 9“. Prošle nedelje je analitičar Merrill Lynch-a takođe predvideo da će telefon od 6,1 inča koštati 799 dolara, dok će 5,8-inčni iPhone Xs koštati 999 dolara, a 6,5-inčni iPhone Xs Max 1049 dolara.

Hall je priznao da su pogrešlii u svojoj proceni da je prodaja Apple iPhone X manja nego što je očekivano. Goldman nije jedina firma koja je govorila klijentima da ovaj model ima nezadovoljavajuću prodaju. Izveštaj se pokazao bolje nego što je očekivano i cene akcija Apple-a su skočile. Apple je 2. avgusta bio prva američka javna kompanija koja vredi bilion dolara.

Pročitajte i:  Najveće ažuriranje WhatsApp-a u poslednjih nekoliko godina sada je dostupno na vašem telefonu 

Izvor: PhoneArena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,