ASUS ROG Flow

Privredni rečnik- pomoć pri pokretanju biznisa

Privredna komora Srbije od 1. februara uvodi novu uslugu namenjenu početnicima u biznisu: Bukvar poslovanja. Stručnjaci Komore su u Bukvaru obezbedili kratke i jasne smernice za najčešća pitanja početnika, a to su kako osnovati privredni subjekt, gde se može konkurisati za finansijsku podršku, kako se zasniva radni odnos, šta predstavljaju i kako se obračunavaju porez na dobit, PDV, doprinosi za obavezno socijalno osiguranje. Privredni rečnik će pomoći u razumevanju terminologije, a poseban deo je namenjen pojašnjenju pitanja u vezi sa standardizacijom i zaštitom životne sredine.

„Bukvar poslovanja predstavlja besplatnu podršku svima koji planiraju da započnu sopstveni biznis, ali i mikro, malim i srednjim preduzećima koja se suočavaju sa nedoumicama u svakodnevnom poslovanju”, objašnjava Nataša Kecman, rukovodilac Centra za pružanje usluga, servise i pakete proizvoda Privredne komore Srbije. „Izuzetno važan segment Bukvara čini deo sa informacijama potrebnim za plasman proizvoda i usluga, bilo da je u pitanju učešće u javnim nabavkama u Srbiji, odnosno međunarodnim tenderima, ili oglašavanje u bazama Privredne komore Srbije”, objašnjava Nataša Kecman.

Raznovrsne informacije o svim privrednim delatnostima, razvrstane prema sektorima industrije, poljoprivrede i usluga, olakšavaju odlučivanje i smanjuju rizik poslovanja. Posebna pažnja u Bukvaru je posvećena privrednim subjektima koji nameravaju da izvoze. Pojašnjeni su brojni pojmovi, poput carinske tarife, carinskih postupaka, pravila o poreklu robe, carinskih povlastica, pravila spoljne trgovine i deviznog poslovanja.

Pročitajte i:  Hiperkonvergentna budućnost: Lepota jednostavnosti

Izvor: Novosti

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , ,