Problemi na putu

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila da nije zadovoljna napretkom na deonici Ub–Obrenovac koju je za vikend obišla, napominjući da je ovo prvi put da imamo problema sa nekom kineskom kompanijom (“Šandong”), kao i da bilo koji tehnički problemi na terenu, dok se grade putevi, ne mogu uticati na odnose Srbije i Kine. Na jesen će, pre roka, u saobraćaj biti puštena deonica puta od Pirota do Dimitrovgrada, duga 31 kilometar od Pirota ka Dimitrovgradu, i da se nada da će do kraja godine u biti završena deonica od Obrenovca ka Ljigu.

PCPress.rs Image

Ministarka je, međutim, istakla da, je odmah po njenom obilasku reagovao i ambasador Kine koji je poslao pismo kompaniji. Prema njenim rečima, na nekim važnim deonicama gde rade kineske kompanije radnici dolaze u četiri ujutru i rade do sedam uveče. Kako kaže, nije važno iz koje zemlje dolazi kompanija već da li se poštuju ugovori.

“Ko ne poštuje ugovore, plaća penale, ali država nema vremena da drugi plaćaju penale.”, naglasila je Mihajlovićeva.

Pročitajte i:  Data centar – gradivni element poslovanja

Zorana Mihajlović je izjavila da je šest i po kilometara deonice ipsilon (Y) kraka Koridora 10, od somborskog do bačkotopolskog puta, koja će u utorak biti puštena u rad, završeno za deset meseci i da je koštalo 370 miliona dinara, kao i da će preostalih pet i po kilometara biti završeno najkasnije naredne godine i da je za to obezbeđen novac u budžetu Srbije.

Izvor: N1

Facebook komentari: