BIZIT 2022

Problemi sa Windows 10 ažuriranjima

Microsoft planira određene promene kada je ažuriranje Windows 10 poslovnih paketa u pitanju. Tako kompanija trenutno objavljuje dva velika ažuriranja godišnje, a korisnicima ostavlja do 18 meseci da usvoje poslednju verziju. Tako novi način omogućava da Windows značajno brže dobije nove opcije, što je u slučaju nekih poslovnih korisnika previše brzo.

PCPress.rs Image

Tako su se neki korisnici požalili da im je potrebno više vremena da usvoje nove Windows 10 verzije, posebno ako se radi o kompanijama koje imaju kompleksno IT okruženje, te je Microsoft odlučio da im izađe u susret, i IT administratorima ostavi više vremena za prelazak na poslednju verziju operativnog sistema. Tako će ažuriranja za sve poslovne pakete u budućnosti biti podržavana u vremenskom periodu od 30 meseci nakon što je update prvi put objavljen.

Ipak, postoje i određene razlike između septembarskog i martovskog ažuriranja, pa će Windows 10 Enterprise i Education paketima za ažuriranje u septembru biti ostavljeno 30 meseci da usvoje nove promene, dok će u slučaju martovskog ažuriranja taj period i dalje ostati 18 meseci. Iz kompanije kažu da na ovaj način izlaze u susret i onim korisnicima koji žele da ostanu u toku sa najnovijim promenama.

Pročitajte i:  Pesma koja je uništavala hard diskove

PCPress.rs Image

Izmene neće uticati na Windows 10 Pro i Home, verzije koje koristi najveći broj običnih korisnika, te će ažuriranja za ove pakete i u budućnosti biti podržavana u periodu od 18 meseci.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,