BIZIT 2022

Pročitajte knjigu za 15 minuta

Prema istraživanjima agencije Gallup Pool iz 2015. godine, radna nedelja zaposlenog Amerikanca traje 47 sati, te za neke druge aktivnosti, kao na primer za čitanje, preostaje svega 19 minuta dnevno.

PCPress.rs Image

Zamislite kada bi bilo moguće da se za tih 19 minuta čitaocima isporuči znanje koje bi od njih napravilo najbolje moguće članove društva, i zadovoljilo njihove intelektualne potrebe. Misli se kako je to novi zadatak koji čeka kompanije koje se bave digitalnim izdavaštvom, ali je aplikacija Blinkist već rešila problem.

Napravljena je 2013. godine, a nudi kratke verzije najbolje prodavanih knjiga, koje mogu da se pročitaju za 15 ili manje minuta. Aplikaciju koristi oko dva miliona čitalaca, a svakodnevno je otkriva sve veći broj prezaposlenih zaljubljenika u knjige.

Iz kompanije Blinkist kažu kako oni „filtriraju buku“ za svoje korisnike da bi im obezbedili znanje koje zaslužuju i u koje mogu da imaju potpuno poverenje. Obradili su oko 2.200.000 knjiga iz celog sveta, a njihovi pisci i urednici zaduženi su da filtriraju osnovne ideje iz svake od njih, te da ih sažmu u pametne, ispolirane oblike.

Ti sadržaji se onda formulišu uz pomoć onoga što je nauka zaključila o ljudskom mozgu i procesima učenja i pamćenja, da bi se dobio čist i lako pamtljiv proizvod. To znači da je čitanje lako i moguće na bilo kojem mestu, u bilo koje vreme, a iz Blinkista će vam, na osnovu onoga što ste pročitali i sačuvali, poslati nove naslove za koje misle da bi vam se mogli dopasti.

Izvor: blinkist.com

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,