BIZIT 23

Procurele informacije o Huawei Mate 20 telefonima

Najnovije vesti vezane za Mate 20 seriju telefona je plasirao XDA-Developers, koji je došao do informacija o firmware fajlovima koji se odnose na Huawei Mate 20 seriju. Konkretno, reč je o sve 3 varijante ovog telefona: Mate 20, Mate 20 Lite i Mate 20 Pro.

Mate 20 će biti prvi Huawei top model koji će imati HiSilicon Kirin 980 čišpset ( koji se očekuje da bude najavljen na IFA, 31.avgusta). Očekujemo značajno unapređenu energetsku efikasnost ovog čipa, koji će, prema glasinama, raditi na maksimalnom taktu do 2.8GHz. Ovaj čip će dobiti poboljšanje performansi od 20%, a imaće i 40% veću energetsku efikasnost nego trenutna generecija Kirin 970.

Baterija na Mate 20 će imati kapacitet od 4200 mAh, što predstavlja još jedan od napora kompanije Huawei da plasira flagship uređaje sa velikom baterijom. Ekran će biti veći i imaće 6.3 inča, dok bi Mate 20 Pro trebalo da ima veliki ekran od 6.9 inča. Zanimljivo je da Honor Note 10, koji samo što je izbačen u prodaju, ima istu veličinu ekrana.

Pročitajte i:  Google radi na alatu za prenos eSIM-a za Android

Procurele informacije govore da će ovaj model telefona imati 6GB RAM-a i 128GB memorije. Navodni se da će Mate 20 takođe imati i bežično punjenje, tako da možemo da očekujemo da Huawei zadrži slično staklo na poleđini kao i kod Mate 10 i P20 modela.

Prema XDA, nije bilo moguće doći do potpunijih informacija za druge Mate 20 varijante, ali su zaključili da će Mate 20 Pro imati skener otiska prsta u ekranu, dok bi Mate 20 Lite mogao da koristi Kirin 710 CPU koji se koristi na Huawei Nova 3i, ali je ovo samo špekulacija.

Naposletku, gore navedene varijante će sve imati Android P 9.0, što bi moglo da znaći da će EMUI imati takođe verziju 9.0.

Izvor: GMSArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,