BIZIT Seminar

Procureli video snimci iz GTA 6

Rockstar Games je potvrdio da su nedavno pretrpeli napad koji rezultovao krađom 90 video snimaka iz rane razvojne verzije igre Grand Theft Auto 6. Prema njihovim navodima, neautorizovane osobe su ilegalno pristupile i preuzele poverljive informacije sa njihovih servera. Navedeno je i da taj upad nije imao nikakvog uticaja na live servise, ili na vremenske rokove koji se tiču razvoja nove verzije.

gta 6

U međuvremenu, mnogi od snimaka koji su se pojavili na YouTube-u, Twitter-u, Reddit-u, kao i na forumima posvećenim GTA-u, su skinuti na zahtev Rockstar-a. Kompanija je objavila da je veoma razočarana što su na ovaj način igrači imali priliku da vide šta će se dešavati u novoj verziji igre. Inače video snimci ukazuju da će GTA 6 imati dva glavna karaktera, muškarca i ženu. Na jednom od tih snimaka, Lucia i Jason (kako se zovu novi glavni junaci), pljačkaju poslastičarnicu i uzimaju taoce u njoj.

Postoje ranije tvrdnje da se na razvoju GTA 6 radi još od 2014. godine, pod kodnim imenom „Project Americas“. Neki od video fajlova u svojim imenima imaju reč „Americas“, što ukazuje da su snimci napravljeni pre nekoliko godina. Za sada ne postoji zvanično obaveštenje kada će GTA 6 biti zvanično lansiran, ali se pretpostavlja da će PC verzija biti dostupna tokom 2024. ili 2025. godine.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,