„Procureo“ datum lansiranja PlayStation 5 konzole

Sony je već ranije najavio da će njihova nova konzola biti spremna za prodaju tokom praznične sezone 2020. godine, ali sada su u javnost procurele i konkretnije informacije. Prema njima, PlayStation 5 konzola biće najverovatnije zvanično predstavljena 20. novembra 2020. godine. Takođe, objavljeno je i da će preporučena cena ove konzole iznositi 499 dolara. PS5 će tog datuma biti lansiran u nekoliko država, uključujući i SAD, dok će se na ostalim tržištima najverovatnije pojaviti malo kasnije.

PCPress.rs Image

Prethodne glasine pominjale su da će PS5 biti predstavljen između oktobra i decembra sledeće godine. Zatim smo čuli informacije da bi to moglo da bude oko 4. decembra. Međutim, pošto će se proslava 25. godišnjice PlayStation-a završiti 2. decembra, izgleda da je Sony odlučio da objavom nove konzole još više da na značaju tom jubileju. Za sada su ove informacije na nivou nagađanja, ali moramo da kažemo da su zasnovane i na nekim istorijskim činjenicama. Na primer, pored pomenute godišnjice PlayStation-a, poslednji datum objave poklapa se i sa godišnjicom PS4 konzole (pet dana nakon njene sedme godišnjice).

Pročitajte i:  Honda električni automobili sa PS5 konzolama

Verujemo da će oficijelne informacije biti dostupne na sledećoj E3 konferenciji koja će se održati tokom juna 2020. godine. Sony nije ove godine učestvovao na njoj, ali je predsednik Sony Interactive Entertainment-a, dao naznake da će sledeće godine biti prisutan tamo.

Izvor: Mirror

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,