ASUS ROG Flow

Prodaja dijamanata pomoću blockchain tehnologije

Dijamanti proizvedeni u laboratorijskim uslovima su i do 50% jeftiniji od pravih, te ih je skoro nemoguće razlikovati, a jedna japanska kompanija planira prodaju dragulja koje je napravila ljudska ruka uz pomoć blockchain tehnologije. Naime, kompanija Pure Diamond Lab planira da koristi blockchain kako bi pratila proizvodnju, obradu, te procenu dijamanata koji se proizvode u njenim laboratorijama, što će joj omogućiti potpuno autonomiju, budući da se radi o decentralizovanoj tehnologiji.

Tako će mogućnost za prevare biti svedena na minimum zahvaljujući tehnologiji na kojoj se zasnivaju kriptovalute kao što su Bitkoin i Ethereum, koja može da se koristi i za praćenje porekla dijamanata. Predstavnici kompanije Pure Diamond Lab se nadaju da će to što će klijenti biti upućeni u poreklo dijamanata osigurati poverenje onih koji brinu o poreklu proizvoda, te su ranije bili žrtve prevara.

Iako se radi o dijamantima koji su proizvedeni u veštačkim uslovima, iz kompanije tvrde da se ovi ne razlikuju od prirodnih dragulja, budući da se u proizvodnji koriste metode koje podražavaju geološke procese iz kojih nastaju prirodni dijamanti. Veštački procesi su neuporedivo brži, a laboratorijski dijamanti su po sastavu i izgledu skoro isti kao i oni za čiji je postanak odgovorna priroda.

Pročitajte i:  Bitcoin troši „više električne energije od Argentine“

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , , , ,