Prodaja Pixel telefona je duplirana u odnosu na prošlu godinu

Google CEO, Sundar Pichai, objavio je najnovije informacije o prodaji Pixel telefona. On je naveo da je nakon lansiranja Pixel 3a modela u maju, prosečna prodaja Pixel telefona u Q2 duplirana u odnosu na isti period prošle godine. Međutim, s obzirom da Google nikad u javnost ne izlazi sa konkretnim brojkama, ne znamo koliki je tačno obim prodaje ovih telefona.

Deo pomenutog rasta nastao je usled proširenja distributivne mreže. Piexl telefoni su sada dostupni i u Verizon, T-Mobile, Sprint, US Celular, Spectrum Mobile i drugim prodavnicama širom SAD-a, kao i u prodavnicama mnogih drugih telekom provajdera širom sveta. Pored pomenutog proširenja mreže, na dobru prodaju uticali su i neki drugi parametri, kao što je činjenica da je Pixel 3a relativno pristupačan model, kao i da je nakon lansiranja dobio uglavnom pozitivne kritike. Pored toga, u proteklom periodu nisu se pojavljivali nikakvi ozbiljniji hardverski problemi koji bi ugrozili poverenje kupaca.

Po svemu sudeći, ispalo je da je Pixel 3a postao hit telefon kakvom se Google nadao još od kada je predstavio prvi Pixel.

Pročitajte i:  Stižu digitalno-analogni DIANA satovi - budućnost nosive tehnologije?

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:

BIZIT 2020

IT Edukacija
Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.