BIZIT 2022

Prodaje se Targo Telekom

Targo Telekom, srpski telekomunikacioni operatora sa mrežom koja obuhvata oko 1.200 kilometara optičkih kablova, je na prodaju.

targo

Vlasnik mreže, Targo Telekom d.o.o, angažovao je NetBid Industrieauktionen AG da sprovede prodaju, a prodaja će biti sprovedena na aukciji koja bi trebalo da se održi krajem 2014. godine.

Iako je proces prodaje i dalje otvoren za dodatne ponuđače, prvih nekoliko zainteresovanih strana već su počele sa pripremama za kupovinu. Centralni deo infrastrukture je 850 km duga okosnica mreže, koja pokriva Srbiju od severa do juga, i od istoka do zapada. Mreža povezuje sve veće gradove u Srbiji, kao i gotovo sve susedne zemlje: Mađarsku, Bugarsku, Makedoniju i Hrvatsku. U pitanju je veza između Centralne i Jugoistočne Evrope.

Prodaja će uključivati  Metronet, koji obuhvata oko 500 km u gradskom području Beograda. Metronet obuhvata oko 100 km okosnice mreže i 400 km FTTH mreže koja omogućava privatnim i korporativnim klijentima da se povežu na kompletan asortiman internet usluga (internet velike brzine, iznajmljivanje dodatnih telefonskih linija i IPTV). Oko 160.000 domaćinstava već su priključeni na FTTH mrežu na široj teritoriji Beograda, dok oko 6.500 građana i firmi već koristi Metronet vezu.

Pročitajte i:  Uz kupovinu Samsung pametnih telefona čeka vas fenomenalan poklon!

“Kupovina ove savremene srpske optičke mreže daće investitorima odličnu priliku da se uključe u rastuće tržište Srbije, bilo da su u pitanju fizička ili pravna lica. Visoki propusni opseg mreže i prenosni kapacitet čine je zanimljivim kandidatom na polju prenosa podataka, pre svega kao nosioca podataka za međunarodne telekomunikacione i internet kompanije, velike firme i državne institucije”, istakao je Tim Langenfeld član Upravnog odbora NetBid AG iz Hamburga.

Mrežni operator Targo Telekom d.o.o, filijala slovenačke Nuba kompanije za savetovanje u investiranju, izgradila je mrežu od 2008. do 2012. godine.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,