BIZIT Seminar

Profit Facebook-a raste uprkos skandalu

Facebook je u proteklom tromesečju ostvario prihode od gotovo 12 milijardi dolara, 49 odsto više nego godinu dana pre, a budući da je snažno porasla i dobit najveće svetske društvene mreže, čini se da joj skandal sa nedozvoljenim korišćenjem podataka korisnika zasad nije naneo ozbiljnu štetu.

PCPress.rs Image

Prema poslednjem objavljenom poslovnom izveštaju, čista dobit Facebook-a dosegnula je u prvom kvartalu ove godine 4,99 milijardi dolara, što je 63 odsto više nego godinu dana pre. Pritom su prihodi od oglašavanja, najvećeg izvora prihoda kompanije, porasli oko 50 odsto, na 11,7 milijardi dolara.

Sudeći po poslovnim rezultatima, skandal koji je izbio nakon što je firma za obradu podataka Cambridge Analytica otkrila da je koristila podatke od oko 87 miliona korisnika Facebook-a bez njihovog pristanka i koristila ih u političkim kampanjama, zasad izgleda da nije uticao na poslovanje kompanije, bez obzira na brojne pozive za napuštanje te mreže i strožu regulaciju.

Prema podacima iz poslovnog izveštaja, Facebook je na kraju proteklog tromesečja imao 2,2 milijarde aktivnih mesečnih korisnika širom sveta, dok je toj društvenoj mreži svakoga dana pristupalo njih 1,45 milijardi, 13 odsto više nego godinu dana pre. „Svesni smo naše odgovornosti i investiramo kako bismo bili sigurni da se naše usluge koriste za dobro. Takođe, nastavićemo da gradimo nove alate kako bismo doprineli povezivanju ljudi, jačanju naših zajednica i zajedništvu u svetu”, poručio je u izveštaju Mark Zuckerberg, izvršni direktor koji je i osnovao Facebook 2004. godine.

Pročitajte i:  Donald Tramp se vraća na Facebook i Instagram

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,