ePlaneta

Proglašeni novi svetski šampioni u pisanju SMS poruka

sms Beograd, 28. januar 2011. – LG Electronics (LG) proglasio je danas pobednike drugog po redu svetskog prvenstva u brzom i preciznom pisanju SMS poruka LG MOBILE WORLDCUP WORLD CHAMPIONSHIP 2010-2011 na kome su trijumfovale Cristina Sales Ancines (20 godina) i Jennifer Sales Ancines (15 godina) iz Paname. Takmičenje je održano u istorijskom zdanju Gotam gradske skupštine u Njujorku, gde su nove šampionke izborile pobedu u konkurenciji takmičara iz 16 zemalja i osvojile nagradu u vrednosti od 100.000 američkih dolara.

„Oduševljene smo, pobedili smo neke od najboljih na svetu,“ rekla je Cristina Sales Ancines. „Uspostavljanje novih prijateljstava sa ljudima iz čitavog sveta i učešće na ovom uzbudljvom takmičenju je iskustvo koje ćemo pamtiti do kraja života.“

LG Mobile Worldcup je postao primer globalnog događaja koji promoviše nove forme savremene mobilne kulture. Više od 13 miliona ljudi do sada je učestvovalo na ovom takmičenju. O njegovoj popularnosti najbolje govori i podatak da su na LG Mobile Worldcupu 2008. godine učestvovale 4 zemlje, dok je ove godine bilo predstavnika iz čak 16 zemalja.

Pročitajte i:  LG ArtCool Gallery premium klima uređaj predstavljen u Srbiji

„LG Mobile Worldcup nam je ostavio dragocene momente kojih ćemo se sećati tokom čitavog života. Kompanija LG će nastaviti da razvija ovo jedinstveno takmičenje koje korisnicima pruža nesvakidašnje iskustvo korišćenja najnovijih i najnaprednijih mobilnih tehnologija“, izjavio je Dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Tokom šampionata takmičari su bili u prilici da pokažu svoje umeće u kucanju SMS poruka koristeći novi LG Chocolate BL20 i LG Town GT350, zvanične telefone LG Mobile Worldcup-a. Takmičari iz Koreje su zauzeli drugo mesto i nagradu u vrednosti od 20.000 američkih dolara, dok je brazilski tim osvojio treće mesto i iznos od 10.000 dolara. U svakoj rundi takmičari su imali zadatak da na svojim telefonima, bez greške, ispišu rečenice prikazane na LG plazma ekranima.

Takmičari su takođe pokušali da obore Ginisov rekord u najbržem kucanju poruka na QWERTY tastaturi mobilnog telefona. Cheong Kit Au iz Australije je obezbedio svoje mesto u čuvenoj knjizi rekorda, otkucavši 264 slovna karaktera za jedan minut i 17 sekundi, nadmašivši prošlogodišnjeg šampiona i Ginisovog rekordera Pedra Matiasa za čak 43 sekunde.

Pročitajte i:  Novi napredni LG uređaji za moderan dom stigli su u Srbiju

Selekcija finalista za LG Mobile Worldcup započeta je nacionalnim takmičenjima u brzom kucanju SMS poruka koja su održana u 16 zemalja: Argentini, Australiji, Brazilu, Čileu, El Salvadoru, Gvatemali, Hondurasu, Indoneziji, Koreji, Maroku, Nikaragvi, Panami, Portugalu, Južnoj Africi, Tajlandu i SAD-u. Na finale koje je održano u Njujorku pozvano je 33 najuspešnijih takmičara sa nacionalnih prvenstava.

Izvor: LG

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,