N Central domination

Proglašeni pobednici konkursa “Kreativna škola”

Pobednici OS Mitoropolit Mihailo, Soko Banja i direktor Zavoda za unapredjivanje obrazovanja i v Nastavnički tim osnovne škole „Mitropolit Mihailo“ iz Soko Banje sa radom „Užinajmo zajedno“ i tročlana ekipa Vršačkog Školskog centra „Nikola Tesla“ sa projektom „Više od igre“, pobednici su ovogodišnjeg konkursa Kreativna škola, a kao nagradu dobili su notebook računare. Ovaj konkurs, koji 7 godina zaredom sprovodi Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja u saradnji sa kompanijom Microsoft, nagrađuje najbolje primere primene inovacije u nastavi u osnovnim i srednjim školama.

Kreativni srpski nastavnici su i ove godine uložili puno truda i prikazali javnosti kako treba da izgleda moderno školstvo i nastava u Srbiji. Ukupno 417 nastavnika iz Srbije prijavilo je ukupno 139 radova iz različitih oblasti: srpskog jezika, matematike, informatike itd…

“Zadovoljstvo mi je da Zavod u saradnji sa Microsoft-om već 7 godina uspešno organizuje konkurs “Kreativna škola”. Cilj ovog konkursa je da afirmiše kreativni rad nastavnika i formira bazu uglednih radova. U “Bazi znanja”, koja je najveća dobit iz ovog projekta, nalazi se 1023 rada koja su odabrali članovi stručnih komisija iz Zavoda.“ izjavio je Šćepan Ušćumlić, direktor Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Pročitajte i:  Microsoft testira porodične planove za Xbox Game Pass

Inovativni nastavnički radovi koji se nalaze u Bazi znanja javno su dostupni i drugim nastavnicima na portalu www.kreativnaskola.rs.

„Nastavnici širom Srbije, mogu da preuzmu od svojih kolega dobre ideje uvodjenja inovacija u nastavu, kao i kompletne pripreme za čas, a koje su pregledali i preporučili stručnjaci Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Veliko nam je zadovoljstvo što Microsoft već 7 godina učestvuje u organizaciji ovog konkursa, koji uspešno koristi računarske tehnologije za unapređivanje obrazovanja u Srbiji “ izjavio je je Vladan Živanović, direktor Microsoft kancelarije u Srbiji.

U poslednjih četiri godine naši predstavnici na Evropskom forumu inovativnih nastavnika osvajali su neku od prvih nagrada. Ovakvim uspehom se, pored Srbije, može pohvaliti još samo Velika Britanija.

Više o pobedničkim radovima i samom konkursu možete pročitati na stranici www.kreativnaskola.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,