BIZIT 2022

Proglašeni pobednici takmičenja “Veštine u praksi”

Proglašeni pobednici međunarodnog finala takmičenja Srednjoškolaca u preduzetništvu

pobednicki tim 01 scaled Danas je u okviru trodnevnog „Sajma inovacija“ proglašenjem pobednika završeno međunarodno finale takmičenja srednjoškolaca u preduzetništvu pod nazivom „Veštine u praksi“. Takmičenje, koje je okupilo više od 60 srednjoškolaca iz 13 evropskih zemalja, zajedno su organizovali British Council, organizacija „Dostignuća mladih" i Microsoft Srbija uz podršku USAID-a u Srbiji. Učenici su imali zadatak da osmisle „školu budućnosti“, revolucionarno tehnološki opremljenu školu, koja uz pomoć softverskih rešenja menja način na koji učenici žive i uče u školi.

Svaki od 15 timova prezentovao je svoju viziju ovakve škole u vidu biznis plana pred stručnim žirijem koji je ocenjivao originalnost i izvodljivost ideje, finansijsku konstrukciju, plan realizacije i samu prezentaciju.

Prema oceni žirija, najbolji je bio internacionalni tim koji su činile četiri devojke: Laura Masevičiūtė iz Litvanije, Saša Stojanović iz Niša, Daniela Gjorcheva iz Makedonije i Azra Murić iz Novog Pazara. Njihova ideja bila je ­da otvore kompaniju koja se bavi dizajnom i izgradnjom škola koje primenjuju moderne tehnologije zasnovane na inovativnom softveru, a u skladu sa očuvanjem životne sredine.

Pročitajte i:  Intel se okreće emulaciji za DirectX 9 igre nakon što je napustio izvornu podršku

svi ucesnici scaled Cilj takmičenja „Veštine u praksi“ je da promoviše preduzetništvo kod mladih i da ih podstakne da upotrebe svoje veštine na preduzimljiv i inovativan način, kako bi u krajnjoj liniji, povećali svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unapredili svoj preduzetnički duh.

Microsoft

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , ,