Proglašena najbolja fotografija iz Srbije na Sony World Photography Awards 2016

Đani Bardoti iz Rume je dobitnik Nacionalne nagrade za Srbiju u okviru najvećeg svetskog takmičenja u oblasti fotografije, Sony World Photography Awards 2016. Bardotijeva pobednička fotografija, „Put za Klenak“, izabrana je za najbolju fotografiju u konkurenciji svih pristiglih prijava iz Srbije u 10 otvorenih kategorija, dok su drugo i treće mesto osvojili Milan Ljubisavljević i Dejan Kovačević.

image002„Prijatno sam iznenađen i veoma srećan“, izjavio je Bardoti, mašinovođa po zanimanju i član Šabačke fotografske zadruge i Udruženja fotografa Srbije. Njegova fotografija „Put za Klenak“ je dirljivi prikaz dečaka koji putuje vozom kako bi posetio svoju baku na selu.

Uz prestižno priznanje, Bardoti je nagrađen i Sony ILCE-7M2K fotoaparatom, dok će njegova fotografija biti izložena u galeriji Somerset House u Londonu od 22. aprila do 8. maja, ali i objavljena u godišnjoj publikaciji takmičenja. U okviru pomenute izložbe, naći će se i fotografije finalista i pobednika u profesionalnoj, otvorenoj i kategoriji za mlade fotografe, uporedo sa postavkom prve velike evropske izložbe uspešnog dvojca umetničkih fotografa RongRong & inri (Kina/Japan), dobitnika Nagrade za izuzetan doprinos fotografiji.

SWPA Nacionalna nagrada za Srbiju, prvo mesto - Djani Bardoti
SWPA Nacionalna nagrada za Srbiju, prvo mesto – Djani Bardoti
SWPA Nacionalna nagrada za Srbiju, drugo mesto - Milan-Ljubisavljevic
SWPA Nacionalna nagrada za Srbiju, drugo mesto – Milan-Ljubisavljevic
SWPA Nacionalna nagrada za Srbiju, trece mesto - Dejan Kovacevic
SWPA Nacionalna nagrada za Srbiju, trece mesto – Dejan Kovacevic

Program Nacionalne nagrade za najbolju fotografiju otvoren je za prijave lokalnih fotografa svih nivoa iskustva i veština u 60 zemalja sveta, od Argentine do Australije. Fotografije ovogodišnjih pobednika možete pogledati na sajtu www.worldphoto.org

Facebook komentari:
Računari i Galaksija