Proglašena najbolja fotografija World Press Photo 2013 konkursa

Džon Stenmejer dobitnik je nagrade „World Press Photo of the Year 2013“.

World Press Photo 2013 winner - John Stanmeyer[1]Njegova pobednička fotografija pokazuje afričke migrante na obali grada Djibouti kako u noći podižu svoje mobilne telefone u pokušaju da uhvate jeftini mobilni signal iz susedne Somalije – krhku vezu sa rođacima kod kuće.

Ova fotografija nagrađena je i u kategoriji „Savremena pitanja (pojedinačne fotografije)“, a snimljena je za National Geographic.

Stenmejer je snimio pobedničku fotografiju aparatom Canon EOS 5D Mark III sa objektivom EF 35mm f/1.4L USM. Fotografija je snimljena sa otvorom blende od f/1.4 i ekspozicijom od 1/40 sekunde, uz ISO 10.000.

Kao dobitnik priznanja „World Press Photo of the Year 2013“, on će primiti i novčanu nagradu u visini od 10.000 eura od organizacije „World Press Photo“ na ceremoniji dodele nagrada u Amsterdamu. Canon Europe će mu ustupiti i profesionalni DSLR fotoaparat i set objektiva.

Pobedničke slike će biti predstavljene na putujućoj izložbi koja će posetiti više od 100 gradova u više od 45 zemalja. Prva takva izložba u 2014. otvara se u Amsterdamu 18. aprila 2014.

Više informacija o takmičenju „World Press Photo“ potražite na www.worldpressphoto.org.

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: