BIZIT 2022

Proglašeni pobednici Telenorovog konkursa na Samitu za mlade

Daniel Šaranović iz Pančeva i Martin Pantović iz Kraljeva pobednici su Telenorovog konkursa na Samitu za mlade, i na najbolji način su odgovorili na izazov o tome kako digitalne komunikacije mogu doprineti pozitivnim društvenim promenama. Oni će predstavljati Srbiju od 8. do 11. decembra u Oslu, gde će se okupiti najbolji predstavnici svih zemalja u kojima Telenor posluje.

Mladi u razgovoru sa Nj.V. krunisanim princem Hokonom od Norveske, ambasadorom Norveske u Srbiji i Nenadom Borovcaninom, Ministarstvo omladi i sporta, i proslogodisnjim pobednikom Telenor konkursa

U prisustvu Njegovog kraljevskog visočanstva krunisanog Princa Hokona od Norveške, Dilek Ajhan, državne sekretarke u Ministarstvu trgovine, industrije i ribolova Kraljevine Norveške, Nenada Borovčanina, državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije i Uvea Fredhajma, generalnog direktora Telenora u Srbiji, najboljih 10 kandidata sa konkursa, studenti norveškog jezika sa Odseka za skandinavske jezike i književnost Katedre za Germanistiku Filoloskog fakulteta i mladi zaposleni Telenora učestvovali su na panelu i diskutovali o glavnim izazovima mladih u Srbiji.

Mladi su razmenjivali utiske i iskustva na temu potrage za poslom, inovacijama sa kojima se susreću, načinima na koje koriste digitalne komunikacije u unapređenju života i viziji budućnosti. Studenti su pričali i o razlozima zbog kojih su se odlučili da studiraju norveški jezik.

„Čuli smo veoma zanimljive stavove mladih ljudi. Važno nam je da znamo kako razmišljaju, razmenjuju mišljenja i iskustva, kako vide svoju budućnost i koliko digitalne komunikacije mogu njihovu a i našu zajedničku budućnost učiniti boljom. Kroz globalne inicijative poput Samita mladih, Telenor im pruža priliku da se upoznaju sa vodećim stručnjacima, ali i sa vršnjacima iz celog sveta“, kaže Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora u Srbiji.

Odabir najboljih na Telenor Samit konkursu

U Oslu će se okupiti 28 učesnika iz svih evropskih i azijskih zemalja u kojima Telenor posluje, a mladi će imati priliku da na brojnim radionicama razvijaju svoje ideje, upoznaju lidere i globalne stručnjake iz industrije u sedistu Telenora, ali i da prisustvuju svečanostima povodom dodele Nobelove nagrade za mir.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,