Program za pronalaženje dupliranih fajlova

Australijska softverska kompanija Auslogics proizvodi razne sistemske alate za optimizaciju Windows okruženja. Njihov Duplicate File Finder služi za otkrivanje i uklanjanje dupliranih fajlova, pa može korisno da posluži za povremeno čišćenje diskova i oslobađanje slobodnog prostora brisanjem duplikata.

PCPress.rs ImagePrvi korak zahteva izbor diskova ili foldera koje želite da proverite, recimo kompletan sistemski disk C:. Takođe odlučite da li treba proveriti sve fajlove, ili samo određeni tip kao što su slike, video ili arhive. Može se podesiti i filter po veličini fajlova, pa tako preskočiti proveru fajlova ispod određene veličine, što je korisno kada želite da brzo oslobodite prostor na disku brisanjem velikih, nepotrebnih duplikata.

Za otkrivanje duplikata ne koristi se samo naziv i veličina fajlova, već se poredi sadržaja. Po završenoj proveri, Duplicate File Finder će prikazati spisak dupliranih fajlova, sa informacijom o njihovoj lokaciji i osnovnim atributima, uz prikaz sadržaja za neke tipove dokumenata kao što su slike. Na ovom spisku možete pojedinačno izabrati fajlove za brisanje, koji će na kraju biti poslati u korpu za otpatke ili trajno uklonjeni.

Ukoliko se startuje na sistemskom disku, Duplicate File Finder može veoma brzo da završi proveru, pošto podrazumevane opcije programa isključuju iz pretrage velike sistemske foldere kao što su Windows i Program Files. Ova lista ignorisanih lokacija se može prilagoditi i u nju uključiti dodatni folderi koje ne treba proveravati, a na sličan način se mogu preskočiti određeni tipovi fajlova zavisno od njihove ekstenzije.

Auslogics Duplicate File Finder je besplatan program uz punu funkcionalnost i jedina ograničenja u vidu prikazivanja reklamne poruke pri prvom startovanju i povremene preporuke da se probaju neki od drugih programa iz ponude. Podrazumevane opcije instalacije će promeniti Web browser i uključiti dodatne aplikacije kompanije Auslogic kao što su BoostSpeed i Driver Update, pa preporučujemo da prilikom instalacije obratite pažnju i isključite ove dodatne opcije. Matična strana za više informacija o programu Duplicate File Finder je auslogics.com/en/software/duplicate‑file‑finder/.

(Objavljeno u PC#252)

Pogledajte i: Servis video nadzor sistema i opreme – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,