Plazma

Programeri Chromiuma pozvani da prestanu da koriste Windows 7

Microsoft je već jasno stavio do znanja da bi se oslanjanje na Windows 7 trebalo približiti kraju, a fokus kompanije je na migraciji korisnika na Windows 10.

PCPress.rs Image

Google je potvrdio da Windows 7 više ne radi za Chromium

Jedanaest meseci nakon što je Microsoft prekinuo podršku za Windows 7, Google je konačno pozvao programere Chromium-a da prestanu da koriste Windows 7 jer ga Microsoft i Chromium zajednica više ne podržavaju. Budući da je Windows 7 nepodržani operativni sistem, prikazaće se čitljiva poruka o grešci kada programeri pokušaju da naprave svoje Chromium aplikacije. Vredi napomenuti da je ova najava namenjena samo programerima, a browseri zasnovani na Chromium-u nastaviće da rade na Windows-u 7, kao što je Google ranije potvrdio. Prihvataće se ispravke zajednice programera, ali do sada se niko nije javio da doda podršku za Windows 7.

Programeri koji još uvek koriste Chromium treba ili da nadograde na Windows 10 ili da razmisle o upotrebi aplikacija poput Process Explorer da otkriju probleme sa Chromiumom na Windows 7. Google programeri su već prestali da koriste Windows 7 za izgradnju Chrome-a, ali nije jasno kada će Chromium u potpunosti prestati da radi na starijim platformama. Kao što je od ranije poznato, Microsoft i dalje nudi Windows 10 kao besplatnu nadogradnju na one koji koriste Windows 7 Home, Pro i Ultimate licence.

Izvor: Windowslatest

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,