Projekat – Jačanje lokalne transparentnosti

Završna konferencija Beogradske otvorene škole i Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava održaće se u velikoj sali Medija centra – Beograd, u sredu 18. maja u 12 časova.

medija_centar

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati istraživanja transparentnosti na lokalnom nivou. Istraživanje je obuhvatilo 169 opština u Srbiji, mereći dostupnost 14 dokumenata / informacija od javnog značaja i analizu sadržaja informatora o radu svih opština. Takođe, biće predstavljen predlog praktične politike za unapređenje proaktivne transparentnosti, kao i rezultati pet lokalnih inicijativa sprovedenih u okviru projekta „Jačanje lokalne transparentnosti“.

Konferencija predstavlja završnu aktivnost projekta „Jačanje lokalne transparentnosti“ čiji je cilj unapređivanje transparentnosti rada jedinica lokalnih samouprava u Srbiji, kao i podizanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva za nadzor i praćenje transparentnosti rada lokalnih samouprava. Projekat „Jačanje lokalne transparentnosti” sprovodi Beogradska otvorena škola u partnerstvu sa Topličkim centrom za demokratiju i ljudska prava, uz saradnju sa Stalnom konferencijom gradova i opština, i podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Projekat sufinansira Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Na skupu govore: Nj.E. ambasador Majkl Davenport, Šef Delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji (tbc), Rodoljub Šabić, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Duško Pejović, vrhovni državni revizor Državne revizorske institucije (tbc), Dragan Dobrašinović, Toplički centar za demokratiju i ljudska prava, Milorad Bjeletić, Beogradska otvorena škola, Sanja Nasevski, Beogradska otvorena škola.

Zainteresovani mogu da potvrde svoje prisustvo preko mail-a jovana.bozickovic@bos.rs.

Agenda skupa – http://www.mc.rs/upload/documents/NAJAVE/2016/maj/BOSAgenda.pdf.

Više o projektu na sajtu www.dostup.no.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,