PC Press Studio

Projekat za plaćanje uličnih svirača platnim karticama

Gradonačelnik Londona, Sadiq Khan, i tehnološka kompanija iZettle pokrenuli su projekt koji će uličnim sviračima omogućiti primanje novca beskontaktnim plaćanjem.

PCPress.rs Image

Kroz inicijativu gradonačelnika Londona, Busk in London, i uz pomoć tehnološke kompanije iZettle, London će svojim uličnim sviračima omogućiti da, osim u kovanicama i papirnim novčanicama, za svoja izvođenja budu plaćeni i beskontaktnim karticama ili bilo kojim uređajem koji podržava tehnologiju za plaćanje. Inicijativa Busk in London će proširiti ovu tehnologiju po celom gradu, pa će primanje donacija na ovaj način biti dostupno svim uličnim sviračima kako bi mogli i dalje da razvijaju svoj talenat te od toga nešto bolje da žive.

Charlotte Campbell, prvi ulični izvođač koja je testirala ovu tehnologiju za dve nedelje je primetila značajno povećanje zarade. Stvar funkcioniše tako da se na prostor na kojem se nalazi ulični svirač, pored standardne posude ili šešira za donacije prolaznika, postavi terminal koji prihvata beskontaktna plaćanja.

Pročitajte i:  Velika Britanija podržava Rolls-Royce projekat za izgradnju nuklearnog reaktora na Mesecu

PCPress.rs Image

Campbell-ova je, na primer, pored sebe imala jedan ovakav terminal te obaveštenje o fiksnom iznosu donacije od dve funte. Prolaznici kojima se njen nastup svidi, i požele da je finansijski podrže, ne moraju više posezati u džep za novčićima ili razmišljati koliko bi joj za taj muzički užitak platili – potrebno je tek da na označeno mesto prislone svoj uređaj ili karticu.

Izvor: SkyNews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,