BIZIT 2022

Promena na mestu CEO-a LinkedIn-a

Kompanija LinkedIn, koju je Microsoft kupio 2016. godina za 26 milijardi dolara, objavila je da je došlo do promene na mestu izvršnog direktora. Dosadašnji direktor, Jeff Weiner, napustio je mesto CEO-a.

novi CEO LinkedIna

Novi CEO LinkedIn-a Ryan Roslansky

Na poziciji izvršnog direktora ovog profesionalnog servisa za umrežaanje Jeff je bio više od 10 godina, i to jako uspešno. Kompanija je u objavi na LinkedInu napisala da će novi izvršni direktor biti viši potpredsednik proizvoda Ryan Roslansky, i da će na poziciju CEO-a stupiti 1. juna 2020. godine. Biće zadužen za globalnu strategiju i izveštavaće direktno izvršnog direktora Microsofta, Satya Nadellu.

Takođe je napomenuto da će “ove promene omogućiti LinkedInu da nastavi da se fokusira na realizaciju vizije i misije povezivanja svetskih profesionalaca, kako bi ih učinili produktivnijim i uspešnijim.” Iz ovoga se može zaključiti da je Jeff radio odličan posao, i da će obaveza novog direktora biti da nastavi gde je njegov prethodnik stao.

društvena mreža linkedin

Weiner ostaje u LinkedInu

Jeff Weiner ostaje u LinkedInu, kao izvršni predsedavajući, i imaće ulogu da sa svojim timom stvori “dobru ekonomsku priliku za svakog člana globalne radne snage.” Nadgledaće rad skoro 16000 zaposlenih i pratiće korišćenje ove mreže koja broji preko 675 miliona članova. U izveštajima se takođe pominje da je LinkedIn samo u prošloj godini zaradio 7,5 milijardi dolara.

Pročitajte i:  Netflix u partnerstvu sa Microsoft-om

Povodom odlaska sa mesta CEO-a, Weiner je dao intervju za magazin Wired, i rekao da odlazi s ovog položaja jer oseća da je “pravo vreme“. “Oduvek sam mislio da ću biti na ovom mestu onoliko dugo koliko sam srećan. Shvatio sam koliko volim mesto, a naša vizija je postala neraskidivo povezana sa mojim sopstvenim osećajem svrhe.” Iz ovoga se može zaključiti da će on još dugo biti deo LinkedIna.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,