Pronađite 10.000 dolara vredne kriptovalute u Lego kockicama

Ukoliko imate oko za detalje, volite Lego kockice, a u isto vreme ste veliki poštovalac Bitcoina i drugih kriptovaluta, vi ste osoba koja će bez problema uzeti 10.000 dolara.

PCPress.rs Image

Iako ne deluje tako na prvi pogled, moderna umetnost i kripovalute se savršeno slažu. I za jedne i druge važi da mnogima nije jasna njihova vrednost, niti zašto uošte postoje. Ovoga je očigledno bio svestan i umetnik Andy Bauch kada se odlučio da spoji naizgled nespojive stvari. On je napravio kolaže gde su Lego kockice naizgled nasumično raspoređene. To ipak nije slučaj jer svaka “slika” predstavlja posebni ključ za kriptonovčanik i ko god uspe da ga dekodira može da uzme novac iz njega.

Bauch je počeo da se interesuje za kriptovalute pre pet godina kada je u jednom intervjuu rekao da smatra sebe kripto-entuzijastom ali ne i posvećenim promoterom tehnologije. Ipak, pre dve godine, počeo je da spaja svoj interes za Bitcoin sa modernom umetnošću. 

PCPress.rs Image

Njegove najnovije radove, New Money, predstaviće u Los Anđelesu, pa ako ste u prolazu svratite, dekodirajte slike i uzmite kriptovalute. Ukupna vrednost kriptovaluta koje se krije u njegovim delima je 10.000 dolara – sve u ime umetnosti.  Bauch je otkrio da svako delo sadrži tajni ključ za razne kriptovalute.

Pročitajte i:  Dan kada je AI savladao umetnost

Umetnost i kriptovalute na jednom mestu

On je u svoje radove “utisnuo” Bitcoin, Litecoin, i druge kriptovalute koje se nalaze na različitim nalozima, tj. novčanicima. Svaki nalog je enkriptovan sa kombinacijom slova i brojeva. Nastali ključ je ubačen u algoritam koji je generisao obrazac koji je Bauch modifikovao kako bi otežao prepoznavanje.

On tvrdi da svako delo iza sebe krije kriptovalute, a pristup njima je sam testirao kako bi se uverio da njegova umetnička dela zaista funkcionišu. Njegova dela su na prodaju, ali ko prvi provali kod može slobodno da uzme kriptovlute iz novčanika kojem je pristupio. Ipak, svako ko kupi njegovo Lego-kriptovalutno umetničko delo dobiće malu pomoć u otkrivanju koda kako bi bio u prednosti u odnosu na ostale koji bi samo došli da pogledaju i obogate se. Požurite sa dekodiranjem, jer je vrednost kriptovaluta prilično nestabilna. 

Izvor: Motherboard

 

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , ,