Pronađite bezbednosni problem na Tesla Model 3 automobilu i odvezite ga kući

Godišnje takmičenje Pwn2Own, koje se održava na CnaSecWest konferenciji u Vankuveru obično se završava tako što neko od istraživača ponese kući laptop na kome je pronašao neki bezbednosni propust. Ove godine ulozi su podignuti i možda će se neko od posetilaca konferencije odvesti kući novim Tesla Model 3 automobilom.

PCPress.rs Image

Pwn2Own je godišnje takmičenje u hakovanju koje se održava od 2007. godine, a specifično je po tome što istraživači koji otkriju neki propust na određenom uređaju mogu da ga odnesu kući. Ove godine takmičenje će se održati od 20. do 22. marta, a ukupan fond nagrada koje se mogu osvojiti je veći od milion dolara (u novcu i proizvodima).

Tesla je najavila partnerstvo sa kompanijom Trend Micro (koja je organizator događaja) i ponudila je svoje vozilo za novu „automotive“ kategoriju. Naime, bezbednosni istraživači će pokušati da pronađu sigurnosne propuste na Modelu 3 i, ako uspeju u tome, dobiće Model 3 kao nagradu. Ovo nije prvi put da Tesla učestvuje u programima koji traže sigurnosne propuste. Još 2014. godine, ova kompanija je aktivirala program nagrađivanja za pronalazak bagova, a prošle godine je povećala nagradu sa 10.000 na 15.000 dolara. Takođe, objavila je da, dok god se ta pretraga bagova vrši u skladu sa njihovim „bug bounty program-om“, to neće uticati na garanciju vozila koje se koristi za istraživanje.

Pročitajte i:  Tesla još jednom značajno smanjuje cene Modela S i Modela X

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , , , ,