BIZIT 2022

Proširena realnost stiže na Google Maps

Google Maps navigacija obogaćena elementima proširene realnosti do korisnika stiže samo nekoliko meseci pošto je prvi put predstavljena, te će u početku biti dostupna samo određenom broju korisnika, dok će većina morati da sačeka još neko vreme.

PCPress.rs Image

Kompanija je izdala saopštenje u kojem stoji da će 3D strelice za pokazivanje smera kretanja biti prve koje će stići do korisnika, ali će prvo biti neophodno da ih testiraju lokalni vodiči koji su i inače zaduženi za proveravanje funkcionalnosti ovakvih opcija. Iako je potrebno još neko vreme da se nova funkcija testira, iz kompanije tvrde da da su AR Google Maps smernice prilično blizu toga da postanu praktična realnost.

Osnovna funkcionalnost platforme ostaje ista, te će Google Maps i ubuduće koristiti GPS kako bi stekao uvid u to gde se korisnik nalazi, da bi nakon toga u proces uključio i kameru koja će biti zaslužna za 3D strelice koje će ukazivati na mesta za skretanje. Google vodi računa i o tome da se korisnici ne oslanjaju previše na opcije proširene realnosti, te će se nakon nekog vremena od kada se opcija aktivira ekran uređaja isključivati, a kako zbog bezbednosti korisnika koji su u opasnosti da ne primete prepreke dok gledaju u ekran, tako i zbog toga da se baterije uređaja ne bi previše brzo potrošila.

Pročitajte i:  Google Maps: Nove zanimljive funkcije

PCPress.rs Image

Kreatori ističu da će AR opcije biti najkorisnije kada GPS nije dovoljno precizan, na primer u velikim gradovima gde zgrade često remete signal.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,