Prototip Nintendo Wii kontrolera prodat na aukciji u Japanu

Nedavno je na aukciji u Japanu prodat prototip Wii kontrolera – preteče kontrolera koji je promenio način igranja. Još 2006. godine Nintendo je napravio bežični upravljač sa senzorima koji je od korisnika zahtevao fizičku aktivnost, odnosno pokrete koji simuliraju stvarnu aktivnost u određenim situacijama.

PCPress.rs Image

Prototip koji se našao na aukciji izgleda slično kao standardni Wiimote zajedno sa Nunchuk dodatnim kontrolerom. Raspored tastera je identičan, ali prototip nije bio bežičan, već se kablom povezivao sa GameCube konzolom. Za njegovo funkcionisanje bilo je neophodno i da se u GameCube slot za memorijsku karticu priključi senzor. Wiimote i Nunchuk su bili povezani putem običnog mrežnog kabla,

Na nekim kasnijim prototipovima pravljene su različite varijacije. U različitim iteracijama, „Plus“ i „Minus“ tasteri su označavani kao „Select“, „Pause“, ili „Back“, menjan je oblik Wiimote-a (proširivan je, sa zadnje strane je bio zasečen…)

PCPress.rs Image

Ovaj rani prototip, zajedno sa odgovarajućom verzijom Nunchuk kontrole i pripadajućim senzorom prodat je za 74.000 jena (664 USD).

Izvor: Nintendolife

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Besplatno testiranje OneXplayer AMD konzole
SBB

Tagovi: , , , , , ,