Provera korisnika: Bezbednost i dejting aplikacije

Kako napreduje tehnologija, te razne socijalne i dejting platforme, tako se povećava broj stranaca koji ulaze u život onih koji društvo traže u online prostorima. Upravo se zbog toga sve više razmišlja o bezbednosti, i o tome da li odgovornost kompanije koja stoji iza neke platforme za upoznavanje prestaje kada se korisnik izloguje i ode u analogni svet.

PCPress.rs Image

Match Group, najveći dejting konglomerat u Sjedinjenim Američkim Državama, ne proverava korisnike sa svojih aplikacija, što znači da bilo ko može da otvori profil i dođe do drugih korisnika. Tako se razvija povoljna klima za raznorazne incidente, te, na primer, korisnik može da komunicira sa osuđivanim seksualnim prestupnikom a da toga uopšte nije svestan. Najugroženije su naravno žene, ali i pripadnici različitih manjina, pa je već bilo slučajeva da su korisnici na različite načine zlostavljani na prvim sastancima sa onima koje su upoznali preko dejting aplikacija, uključujući i Tinder.

PCPress.rs Image

Korisnici o bezbednosti često i ne razmišljaju, budući da se manje ili više svesno očekuje da aplikacije vode računa o tome ko ima pristup interakciji sa drugima. Većina aplikacija ipak ne traži puna imena i ostale podatke, tako da nalog može da se otvori samo sa korisničkim imenom koje o korisniku ne govori ništa. Jasno je da svaki pojedinac/ka i sam mora da vodi računa o svojoj, te bezbednosti drugih, ali je ipak neophodno da se stane na put predatorima. Da bismo došli do toga neophodno je da se prvo odreknemo delića sopstvene privatnosti, i izađemo iz anonimnosti, a kako bi drugi znali koliko su sa nama bezbedni, a i mi sa njima.

Pročitajte i:  Google najavio novu opciju praćenja požara

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,