BIZIT 23

Proverite koliko ste dobri u detekciji phishing mail-ova

„Pecanje“ (phishing) je dokazana i efektivna metoda za napadače, kada žele da preuzmu kontrolu nad nečijim računarom. Phishing mail-ovi su često tako napisani da izgledaju kao legitimni i vrlo lako mogu da prevare primaoca da klikne na linkove u njima. Alphabet je pokušao da upozna korisnike Interneta sa metodama koje se upotrebljavaju prilikom phishing napada, ali i da ih edukuje kako da ih prepoznaju. S tim ciljem, napravili su kratak test s kojim možete da proverite koliko dobro uočavate phishing mailove.

PCPress.rs Image

U saradnji sa Jigsaw-om (inkubatorom ideja unutar Alphabet-a), kreiran je kviz s kojim možete da proverite svoje znanje u prepoznavanju phishing mail-ova. Kviz se sastoji iz osam pitanja koja na različite načine manifestuju potencijalne pretnje. Međutim, ako i ne odgovorite na sve ispravno, ne brinite, bar ćete naučiti kako da ih prepoznate u realnom svetu.

Ako ste uspeli da date korektan odgovor na sva pitanja, čestitamo, ali nemojte da vas to zavara – i dalje vam preti opasnost, jer dovoljan je trenutak nepažnje kako bi napad na vaš sistem bio uspešan.

Pročitajte i:  YouTube testira ponudu onlajn igara

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,