PC Press Hosting 2020

Prsten koji pokazuje otkucaje srca voljene osobe

Kompanija TheTouch razvila je prsten koji vam omogućava da u realnom vremenu vidite i osetite otkucaje srca voljene osobe. HB prsten, koji je napravljen od safira, nerđajućeg čelika i roze zlata, programira se putem posebno dizajnirane aplikacije za iOS i Android tako da možete da povežete svoj prsten sa prstenom druge osobe i osetite njene otkucaje srca, bilo da se nalazite jedno pored drugog ili se nalazite na različitim kontinentima. 

Kada se napuni, prsten se povezuje sa aplikacijom preko Bluetooth-a. Prsten snima vaše srce pomoću senzora, i svaki put kad dvaput dodirnete svoj prsten, osetićete otkucaje srca svog partnera u realnom vremenu i videćete crvenu liniji koja treperi u ritmu otkucaja srca. 

Međutim, ne morate biti romantično vezani za nekog kako biste iskoristili prednosti prstena. “HB prsten može da bude vrlo korisno sredstvo za ljude koji se bave potencijalno opasnim zanimanjima kao što su vojnik, policajac i mnoga druga, čiji su životi svakodnevno u opasnosti, omogućavajući na ovaj način svojim bliskim osobama da manje brinu”, tvrde iz kompanije.

Pročitajte i:  SZO će kreirati aplikaciju za COVID-19 praćenje za zemlje koje ne prave svoje

Iako lepa zamisao koja bi mogla da obezbedi neku potrebnu sigurnost za voljene osobe, svakako nije bez nedostataka. Ovo nije prva kompanija koja stvara nosive uređaje koji pokazuju otkucaje srca, pa tako imamo kompaniju Little Riot sa Pillow Talk narukvicom koja radi isto što i HB prsten. Svoje otkucaje srca takođe možete poslati prijateljima sa Apple Watch-om, što se više isplati nego par prstenja od 599 dolara. Ideja da su vam drage osobe koje su fizički kilometrima daleko, ipak na neki način blizu, videli smo i kod Filimin lampi.

Izvor: Mic

Facebook komentari:
PC-Auto

Tagovi: , , , , ,