Prva AI reklama za igračke

Stigla nam je i prva AI reklama za igračke, a ljudsko učešće u stvaranju je i dalje bilo važno. Kritičari negoduju, i tvrde da kreativni procesi nisu za veštačku inteligenciju.

PCPress.rs Image

Prodavnica igračaka Toys “R” Us je nedavno najavila partnerstvo sa agencijom po imenu Native Foreign, a projekat su opisali kao „prvi put da neki veliki brend koristi OpenAI alatku Sora za pravljenje reklame”. U pitanju je relativno nova alatka koja tekst pretvara u video. Sora je lansirana u februaru i još uvek nije dostupna široj javnosti. Kompanije mogu da je koriste, a iz Toys „R“ US su je upotrebili da ispričaju priču o svom osnivaču.

Igračke se reklamiraju toplom pričom o dečaku koji je ostvario svoj san. Pored dečaka u centru pažnje je i žirafa Geoffrey, koja je početkom tridesetih godina prošlog veka postala maskota prodajnog lanca.

Reklama liči na mnoge druge video sadržaje koje je napravio AI – tu su neprirodni pokreti, neobični oblici običnih predmeta, čudne stvari koje su postavljene tamo gde im nije mesto. Kritičari su postupak osudili, a ističu da AI trenira na radovima ljudskih autora. Iako trenutno ne izgleda tako, jednog dana bi mogao da preuzme kreativne poslove i da bez novca ostavi one od kojih je učio. Drugi komentari su jednostavniji: „Reklama ne valja ništa!

Pročitajte i:  Pranje veša uz pomoć veštačke inteligencije i uštedu električne energije

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *