BIZIT 2022

Prva svetska podvodna hotelska rezidencija

Ukoliko vam svemir nije interesantna turistička destinacija i luksuzni svemirski hotel Aurora, previše daleko, noć na dnu Indijskog okeana je možda rešenje. Otvorena je prva podvodna hotelska vila na svetu u privatnom odmaralištu Conrad Maldives Rangali Island, a ako slučajno imate novac za trošenje cena je oko 50.000 dolara za noć.

PCPress.rs Image

Gosti za cenu od 50.000 dolara po noći dobijaju mnogo. Vilu na dva nivoa, koja može da primi do devet gostiju, a svi dolaze privatnim hidroavionom. Takođe dobijaju gliser na korišćenje tokom celog boravka. Tu je i osoblje koje uključuje 24-časovnog batlera i kuvara. U cenu je uračunata „king size“ spavaća soba, dnevni boravak i kupatilo koji su smešteni u staklenoj strukturi pet metara ispod površine vode. Podzemni nivo nudi panoramski pogled na morski svet od 180 stepeni.

PCPress.rs Image

Donji apartman je zapravo izgrađen na kopnu u Singapuru, slično podvodnom restoranu ovog odmarališta pod imenom Ithaa, koji je takođe bio prvi podvodni restoran na svetu. Struktura je napravljena od akrila a kasnije je prevezena na lokaciju na posebnom brodu sa kojeg je spuštena bez oštećenja grebena. Nakon toga je pričvršćen sa betonskim stubovima kako bi se osiguralo da se donji apartman neće pomerati prilikom plime ili kod jakih talasa. Odmaralište sada prima rezervacije za celu vilu koju naziva The Muraka, što znači koral na maternjem jeziku Dhivehi.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,