N Central domination

Prvi Apple-ov laptop sa ARM procesorom mogao bi da bude 13-inčni MacBook Pro

Poznati Apple analitičar, Mig-Chi Kuo, najavljuje da će prvi Mac računar sa ARM procesorom najverovatnije biti 13.3-inčni MacBook Pro. On veruje da će proizvodnja ovog računara započeti u četvrtom kvartalu ove godine, a da će ubrzo nakon toga početi i proizvodnja MacBook Air računara. Apple će nakon toga, tokom Q2 i Q3 2021. godine početi da proizvodi i ARM zasnovane MacBook Pro računare od 14 i 16 inča.

PCPress.rs Image

Apple je već potvrdio da će prve ARM zasnovane računare početi da isporučuje krajem 2020. godine, ali nije pominjao koji bi to modeli mogli da budu. Logično bi bilo da se krene sa malo slabijim modelima, kao što su 12-inčni MacBook or MacBook Air. Ako bi se počelo sa MacBook Pro modelima, kupci očekuju da sa njima mogu da odrade najzahtevnije poslove. Možda će upravo zbog toga Apple ipak krenuti sa MacBook Pro modelima, kako bi pokazao da je ARM čip sposoban da obavi i takve zadatke.

Prema pomenutom analitičaru, novi čipovi će smanjiti cenu Mac računara i omogućiće Apple-u da ih prodaje po nižoj ceni. Prema tom scenariju, predviđa se da bi Apple mogao da proda između 18 i 20 miliona Mac računara tokom sledeće godine, što bi bilo znatno povećanje u odnosu na 2019 godinu, kada je prodato oko 15.5 miliona jedinica.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture