Cove

Prvi avion iz Pekinga danas sleteo u Beograd

Prvi avion iz Pekinga dočekan je danas u devet časova na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, a dočeku je prisustvovala premijerka Ana Brnabić u društvu ambasadora Kine u Srbiji, te predstavnika avio-kompanije Hainan Airlines. Ovim letom je u Srbiju doputovalo više od 20 privrednika iz Kine, te predstavnika poslovnih asocijacija.

PCPress.rs Image

Kineska avio-kompanija Hainan Airlines počela je da prodaje avio-karte za novu liniju između Beograda i Pekinga preko Praga još u julu, te je u to vreme prvi let najavljen za 15. septembar. Iz Vlade Srbije su tom prilikom saopštili da je to priprema, odnosno provera tržišta pred uspostavljanje direktne avio-linije između Srbije i Kine. Cena povratne karte na relaciji Beograd – Peking kreće se od 547 do 696 evra, dok se cena karte u jednom smeru kreće od 407 do 1.105 evra.

Povrani let za Peking planiran je za isti dan, a let na ovoj liniji obavljaće se dva puta nedeljeno – ponedeljkom i petkom. Putnici će leteti avionom airbus A330-300, koji ima 260 sedišta u ekonomskoj i 32 sedišta u biznis klasi.

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: , , ,